AcasăPoliticaPonta, o noua reactie: E foarte clar ca Iohannis si Basescu au...

Ponta, o noua reactie: E foarte clar ca Iohannis si Basescu au o strategie comuna. Va anunt ca voi merge sa castig voturile romanilor

Aflat la Iasi, premierul a facut o noua serie de precizari, dupa o prima reactie avuta in cursul diminetii de marti, odata ce seful statului l-a acuzat ca ar fi fost ofiter acoperit al SIE, intre 1997 si 2001. Ponta sustine ca i se pare tot mai clar ca Traian Basescu si Klaus Iohannis ar avea o strategie comuna, inaintea prezidentialelor de luna viitoare.

Considerand ca subiectul e o „mizerie” tipica unei campanii electorale, in care se folosesc „cele mai murdare arme”, Ponta a dat de inteles ca nu are de gand sa se retraga din cursa pentru Cotroceni, pentru ca „vrea sa castige la vot”, acuzandu-i pe Traian Basescu si Klaus Iohannis ca ar face front comun inaintea scrutinului pentru cea mai inalta functie in stat. „De dimineata (…) am considerat ca e vorba de o tulburare a inimii si mintii lui Basescu. (…) Am vazut insa declaratia domnului Iohannis si inteleg ca e ceva mult mai grav si ceva mult mai murdar. De astazi e foarte clar ca dl Iohannis si dl Basescu au o strategie comuna, prin care (…) incearca sa castige la masa verde functia de presedinte. Eu vreau sa va anunt foarte clar ca  voi merge sa castig voturile romanilor. (…) In 2014 eu voi castiga alegerile (…) Cred ca este foarte grav, faptul ca doi oameni care fiecare are o patima- dl Basescu are patima puterii, dl Iohannis are patima functiilor, functii pe care si le doreste de fiecare data, fara a fi pregatit pentru ele. (…) Intr-un moment de mizerie tipica campaniei electorale in care dl Basescu si dl Iohannis se pare ca merg impreuna”, a declarat primul-ministru.

Mai mult, Ponta considera ca seful SRI, George Maior, ar trebui sa „pronunte un punct de vedere foarte clar” in aceasta chestiune, la fel cum a facut si fostul sef al SIE, Teodor Melescanu.

Va reamintim ca, luni seara, intr-un interviu acordat Realitatea Tv, presedintele Basescu a dezvaluit ca premierul Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, intre 1997 si 2001, cerandu-i sefului Guvernului sa recunoasca acest lucru. In replica, Victor Ponta a sustinut ca afirmatiile presedintelui sunt „numai minciuni”, seful statului fiind, spune primul-ministru, „extrem de tulburat” .

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger