AcasăPolitica"Ponta nu este propriul lui stapan, este blocat in interesele PSD", considera...

„Ponta nu este propriul lui stapan, este blocat in interesele PSD”, considera Basescu

Fostul sef al statului crede, la randul sau, ca Ponta ar trebui sa renunte la prima functie in Guvern, odata ce DNA-ul l-a deferit justitiei.

Insa fostul lider de la Cotroceni da de inteles are o explicatie pentru care actualul premier nu se grabeste sa isi dea demisia din fruntea Guvenrului, in conditiile in care i-a tot fost solicitat acest gest, indeosebi dupa trimiterea sa in judecata de catre procurorii DNA. „Marea problema este ca Victor Ponta nu este propriul lui stapan acum. El este blocat in interesele PSD-ului, iar singura solutie, dupa parerea mea, asa cum au evoluat lucrurile, ca Victor Ponta sa demisioneze este daca PSD va primi o garantie din partea presedintelui Klaus Iohannis ca urmatorul premier va fi tot de la PSD”, considera Traian Basescu.

Atat reprezentatii PNL, cat si ai PMP si M 10, formatiunea condusa de Monica Macovei, au cerut, deunazi, demisia premierului. Nu in ultimul rand, si sefului statului considera ca Ponta ar trebui sa ia in calcul solutia pe care i-a propus-o inca din iunie, cand social-democratul a intrat in vizorul DNA, in dosarul „Rovinari-Turceni”, respectiv sa paraseasca fotoliul de la Palatul Victoria.

Solicitarile respective au venit ca urmare a faptului ca DNA a anuntat, joi, ca Ponta a fost trimis in judecata, iar dosarul sau ajunge la Instanta Suprema. Este vorba despre „dosarul Turceni-Rovinari”, in care actualul prim-ministru este acuzat ca – in calitate de avocat- ar fi savarsit fapte de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala, si in care au mai fost deferiti justitiei si Dan Sova, fostul ministru PSD, dar si alte trei persoane.

author avatar
Cristina Stefan
343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger