AcasăPoliticaPonta: Nu e normal ca presedintele si premierul sa castige mai putin...

Ponta: Nu e normal ca presedintele si premierul sa castige mai putin decat un angajat dintr-o institutie de stat

Odata ce a finalizat Codul Fiscal si pe cel de Porcedura Fiscala, Guvernul se va focusa, in cea de-a doua parte a lui 2015, pe „o regandire a Legii salarizarii”.

Totul pentru ca, a anuntat premierul, e nevoie sa avem „un sistem public mult mai performant decat cel actual”, dar si ca, pe masura cerintelor la adresa profesorilor, ori a medicilor sau a cadrelor militare, sa existe si o salarizare „decenta”.

Cat priveste salarizarea inaltilor demnitari ai statului, primul-ministru a amintit ca, in alte tari, de regula, cel mai mare salariu il are seful statului. Astfel ca, si pe taram autohton, a dat de inteles Ponta, e nevoie sa se regandeasca aceasta situatie care vizeaza atat salariile sefului statului, cat si pe cel al Guvernului. „Trebuie sa rearanjam scara normala a valorilor. Nu e normal ca presedintele, premierul, presedintii Camerelor sa castige mai putin decat cine stie ce angajat dintr-o institutie militarizata sau dintr-o institutie de stat”, a declarat Ponta, potrivit b1.ro, adaugand ca e convins ca, impreuna cu noul sef de la Ministerul de Finante, spera sa gaseasca solutii in acest sens.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger