AcasăPoliticaPonta nu demisioneaza: Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului

Ponta nu demisioneaza: Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului

Dupa discutiile avute cu membrii Coalitiei, sedinta pe care premierul insusi a convocat-o, pentru duminica dimineata, Victor Ponta a iesit la declaratii, lasand sa se inteleaga, o data in plus, ca nu are de gand sa renunte la sefia Guvernului si ca se considera nevinovat de acuzatiile pe care i le aduc procurrii anticoruptie.

Primul-ministru are si o explicatie pentru demersul anuntat vineri de catre procurorii DNA, respectiv punerea sa sub urmarire penala pentru o serie de fapte pe care cei dintai i le imputa din perioada in care Ponta era avocat. „Este un moment dificil pentru mine si personal, si din punct de vedere politic, insa am trecut pentru multe momente de acest gen si voi trece in continuare, pentru ca am o datorie de responsabilitate (…) in conformitate cu mandatul pe care l-am primit in urma alegerilor din 2012 din partea Parlamentului”, a anuntat din capul locului seful Executivului, multumindu-le presedintele formatiunilor din coalitia aflata la guvernare.

Ponta se declara nevinovat in fata acuzatiilor pe care i le aduc procurorii, mentionand ca se va tradui sa arate acest lucru, pentru stabilirea adevarului. „Evident, ma consider nevinovat de acuzatiile care mi-au fost aduse. Voi merge de cate ori voi fi chemat in fata procurorului, judecatorilor, voi prezenta toate datele care imi sunt cerute si sunt convins ca, in final, se va stabili adevarul”, a adaugat premierul, punctand ca nu se considera „o victima”.

Nu in ultimul rand, punctand ca nu are de gand sa „se planga”, fiind „‘un luptator”, Victor Ponta a sustinut ca aceasta acuzare a sa ar avea o unica motivare: schimbarea Executivului. „Acuzarea mea – pentru presupuse fapte in 2007-2008- (…) are legatura directa cu evenimente care s-au intamplat recent (…) are ca scop schimbarea guvernului actual si a majoritatii actuale”, a afirmat premierul, inainte de a invoca o data in plus rolul Legislativului. cu urmatoarea precizare: „schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau vot in Parlament”.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger