AcasăPoliticaPonta: Noul guvern isi angajeaza raspunderea pentru un program "inspirat aproape in...

Ponta: Noul guvern isi angajeaza raspunderea pentru un program „inspirat aproape in totalitate” de cel din 2012

Premierul a anuntat, joi, in cadrul sedintei de Guvern, a doua in actuala formula, ca Executivul isi va angaja raspunderea in Parlament pe un program”inspirat aproape in totalitate” de cel aprobat de Legislativ in 2012, respectiv cel asumat de USL, dar care include si chestiuni noi.

„Guvernul isi va angaja raspunderea pentru un program  –nu program de guvernare, ci un program. Asa spune Constitutia, asa facem – care va cuprinde principalele directii de actiune ale guvernului in perioada urmatoare. Evident ca nu l-am inventat peste noapte, este inspirat aproape in totalitate din programul de guvernare aprobat in 2012. Sunt lucruri care s-au realizat deja si nu are rost sa ni le mai propunem o data, dar sunt si lucruri noi care au aparut intr-un an si jumatate si evident acestea trebuie asumate de guvern si aprobate de Parlament„, a punctat premierul.

Inainte de investirea noului guvern, Cabinetul Ponta 3, premierul si presedintele au ajuns la un acord, esential pentru ca numirea ministrilor sa aiba loc. Si anume, seful statului a fost de acord sa valideze echipa guvernamentala, dupa ce a declarat ca a primit acordul de la premier ca acesta din urma isi va asuma raspunderea in Parlament pentru un nou program de guvernare.

Citeste si: Basescu anunta un acord cu Ponta: Guvernul isi va asuma raspunderea pe un nou program. Voi valida noii ministri astazi

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger