AcasăPoliticaPonta, noua ironie la adresa presedintelui: Daca nu ar fi trist ce...

Ponta, noua ironie la adresa presedintelui: Daca nu ar fi trist ce se intampla, am putea sa murim de ras!

Nici nu s-a aflat bine ca volumul semnat de seful statului va fi lansat la Targul International de Carte de la Beijing, drept urmare ca a beneficiat de o traducere in chineza, ca fostul premier n-a pierdut ocazia sa mai lanseze o ironie la adresa liderul de la Cotroceni.

Utilizand aceeasi pagina de pe o retea de socializare, Victor Ponta face haz de necaz pe seama initiativei amintite. „Felicitari – nu vrem investitii din China, nici proiecte de infrastructura, nici relatii economice speciale – sa faca bine chinezii sa se „culturalizeze”, pas cu pas, si pe urma mai stam de vorba!”, a notata fostul sef al Guvernului, marti dupa-amiaza, pe Facebook. Constatarile social-democratului nu se opresc, insa, aici. „Daca nu ar fi trist ce se intampla am putea sa murim de ras! Va imaginati 1 miliard de cetateni chinezi plecand la munca in fiecare zi cu opera Domnului Iohannis in geanta? Fabulos!”, conchide Ponta.

Amintim si faptul ca, in urma cu doua luni, acelasi fost premier scria pe Facebook faptul ca ajuns la vecinii de dincolo de Dunare, a cautat cartea sefului statului in librarii, stiut fiind faptul ca volumul a fost tradus si in bulgara.

Mentionam ca recent, din directia Institutului Cultural Roman se mentiona faptul ca in cadrul lansarilor de carte incluse in programul editiei din acest an a Targului de la Beijing sunt incluse, pe langa cartea „Pas cu pas”, semnata de Klaus Iohannis, si prezentarea unui album avandu-l drept personaj central pe muzicianul George Enescu, precum si volumul intitulat „Gramatica Limbii Romane Contemporane”. Conform programului evenimentuluii, prezentarea volumului „Pas cu pas”, in traducerea profesorului universitar doctor Dong XiXiao, urmeaza sa aiba loc pe 25 august.

Targul gazduit de capitala Chinei va avea loc saptamana viitoare, de miercuri pana duminica. Iar conform ICR, Romania este invitata de onoare, alaturi de alte state central si est-europene.

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger