AcasăPoliticaPonta, mesaj la trei ani de la referendumul pentru demiterea lui Basescu

Ponta, mesaj la trei ani de la referendumul pentru demiterea lui Basescu

Victor Ponta nu a uitat ca, exact in urma cu trei ani, la referendumul privind demiterea presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu, 7, 4 milioane de romani au votat in favoarea acestui lucru si compara consultarea populara din 29 iulie 2012 cu ziua de 22 decembrie ’89.

In conditiile in care au trecut trei ani de la data la care, in vara lui 2012, se organiza referendumul pentru demiterea presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu, actualul premier, la momentul respectiv copresedinte al uniunii Social Liberale, alaturi de Crin Antonescu, fostul lider al vechiului PNL, a ales sa faca un scurt remember al momentului 29 iulie 2012, atasand si o fotografie in care apare alaturi de acesta din urma.

Drept urmare, a postat pe Facebook un mesaj fix la trei ani de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, in care a comparat momentul cu una dintre zilele Revolutiei din 1989, miscare care a dus, in urma cu un sfert de secol, la caderea regimului comunist. „Pentru mine ziua de 29 iulie va ramane intotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. In 2012 a fost ziua in care 7,4 milioane de cetateni au votat la Referendum ca sa isi ia tara inapoi de la un personaj politic sinistru – Basescu, un Regim brutal si detestat la fel ca cel comunist si un Sistem de Propaganda la fel de feroce si puternic atunci ca si acum!”, isi incepe in forta premierul postarea.

Din mesajul in cauza nu lipseste nici numele fostului sau partener de la conducerea USL-ului, alianta care a castigat guvernarea, in acelasi an. „Crin Antonescu si cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen exceptional – avem meritul de a-l fi reprezentat si vina de a nu fi dus la capat vointa oamenilor! (…) Si era de asteptat ca eu si Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe si multi alti initiatori) sa platim pretul pentru „indrazneala” de atunci”, considera Ponta.

Pana la acest moment, fostul copresedinte al USL, respectiv fostul presedinte al Partidului National Liberal, nu a reactionat la acest mesaj in care apare mentionat si numele sau.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger