AcasăPoliticaPonta, marioneta UNPR

Ponta, marioneta UNPR

Faptul ca Victor Ponta este prizonierul coalitiei de guvernare a devenit din ce in ce mai vizibil. Desi se straduieste sa salveze aparentele, adversarii politici nu contenesc sa vorbeasca despre influenta pe care o exercita fie Gabriel Oprea, fie „baronii” PSD asupra  premierului.

Victor Ponta se pare ca este sub comnada generalului Oprea

In ciuda zvonurilor privind posibila lui demisie, Victor Ponta se tine tare. „Nu demisionez. Mai e putin pana in decembrie 2016. (…) Am avut o discutie foarte clara in Comitetul Executiv al PSD si cu partenerii mei de alianta — dl Oprea, dl Tariceanu si dl Constantin — inainte sa plec in concediu. (…) In cazul meu demisia nu e doar o chestie personala, m-am suparat eu si am plecat. Daca ma intrebati, da, as fi vrut sa plec atunci in anumite conditii. In cazul meu, este vorba de faptul ca functia pe care o ocup nu am mostenit-o eu din familie sau de undeva pe persoana fizica, ci pentru ca vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL si programul USL din 2012 si majoritatea parlamentara PSD-UNPR-ALDE si minoritatile nationale m-au sprijinit in aceasta perioada”, a afirmat seful Executivului. Mai mult, acesta a explicat ca va conduce Guvernul atata timp cat va avea sustinerea partenerilor sai. „Evident ca plec din functia de prim-ministru, nu am cum sa raman daca nu sunt sustinut de coalitia de guvernare”, a mai spus Victor Ponta.

Premier in mainile altora

Gabriel Oprea

Sprijinul cu care se lauda premierul este tradus de adversarii sai ca o forma de santaj. Ponta nu este sustinut, ci este manevrat, sunt de parere acestia. Printre cei care nu mai cred in „independenta” premierului se numara si europarlamentarul Renate Weber.  „Sunt un pic copilaresti declaratiile acestea, pentru ca premierul se face ca nu intelege cat de diferita este situatia pe care o are astazi, comparativ cu situatia la data la care a preluat mandatul. Atunci avea nu doar sustinerea partidului sau si era o sustinere totala din partea partidului sau, atunci exista USL-ul, sustinerea era mult mai mare in ceea ce priveste si numarul de voturi si de parlamentari. Lucrurile s-au schimbat foarte mult. Astazi, Victor Ponta este premier, dar este in intregime in mainile altora, adica depinde foarte mult inclusiv in propriul sau partid de altii, nu de el, el nu mai controleaza acest partid, iar in cadrul coalitiei de guvernare, evident, depinde de bunavointa pe care o manifesta la un moment dat sau altul acel presedinte al unui partid, care niciodata n-a trecut prin vreo alegere, anume UNPR si Gabriel Oprea”, a afirmat Renate Weber, convinsa fiind ca Ponta va fi obligat sa faca jocul partidelor din coalitie. „PSD-ul va continua sa fie la guvernare, nu stiu daca neaparat implementand ideile domnului Ponta despre cum vrea sa guverneze Romania sau daca vor fi ideile lui Liviu Dragnea”, a mai precizat europarlamentarul.

author avatar
Adelina Ionicel
482 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger