AcasăPoliticaPonta, lansare la prezidentiale pe stadion, in fata a zeci de mii...

Ponta, lansare la prezidentiale pe stadion, in fata a zeci de mii de oameni: Vreau sa fiu presedintele romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la Marea Unire!

Chiar in ziua in care a implinit 42 de ani, Victor Ponta si-a lansat candidatura la prezidentiale. A fost un eveniment de proportii ce s-a desfasurat, sambata dupa-amiaza, la Arena Nationala, in prezenta catorva zeci de mii de sustinatori ai PSD. Discursul lui Ponta a fost centrat in jurul ideii de unitate, candidatul social-democrat afirmand ca vrea sa fie presedintele “romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la Marea Unire”

Premierului, prezidentiabil al Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC, i-au fost alaturi sotia, Daciana Sarbu, dar si colegii de partid. N-au lipsit de la lansarea liderului social-democrat vicepremierul Liviu Dragnea, Marian Vanghelie, Ilie Sarbu, Radu Mazare, Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, dar nici Rovana Plumb si Gabriela Szabo. La evenimentul care a inceput in jurul orei 16 au asistat si premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca, dar si edilul bucurestean, Sorin Oprescu, ambii vorbindu-le, de la tribuna instalata pe Arena Nationala, celor aflati la lansarea candidaturii la prezidentiale a actualului sef al Guvernului.

Pe cel mai mare stadion al Capitalei au fost prezenti peste 50 de mii de simpatizanti ai PSD, din Bucuresti si judetele tarii, care au purtat tricouri rosii, steaguri si pancarte cu diverse mesaje de sustinere pentru prezidentiabilul social-democrat si au venit la Arena Nationala la bordul a zeci de autocare.

Inainte ca Ponta sa rosteasca  discursul pregatit pentru aceasta lansare a candidaturii sale in cursa pentru prima functie in stat, premierul a ascultat, impreuna cu cei aflati pe Arena Nationala, mesajele transmise de catre importanti reprezentanti ai scenei politice europene.

Iata principalele declaratii ale lui Victor Ponta:

-Sunt Victor Viorel Ponta vreau sa fiu presedintele romanilor, al acelor romani care sunt impreuna, care sunt mandri si au speranta ca vor schimba tara in bine. Va chem sa fim impreuna in aceasta batalie catre Marea Unire!

-Imi este teama de un singur lucru (…) sa nu va dezamagesc, sa nu va insel increderea.

-Azi, la 42 de ani, ma simt pregatit, am curajul, increderea si credinta ca, impreuna cu dvs, ca pot fi presedintele romanilor, ca pot face acea mare schimbare pe care o asteptam. Vreau sa fiu presedintele romanilor care vor sarbatori 100 de ani de la Marea Unire!

-Vreau sa fiu presedintele romanilor, al tuturor celor care ma sprijina si al celor care nu ma sprijina.

-Am invatat ceva important de la Traian Basescu – ce sa nu fac daca ajung presedintele Romaniei, cum sa nu ma comport daca veti avea increderea sa-mi acordati aceasta inalta pozitie (…) Voi fi presedinte care va arata respect (…) vreau sa fiu acel presedinte cu care dvs, toti, sa va mandriti. (…) Vreau sa ne schimbam cu totii, nu doar presedintele tarii – sa fim increzatori si mandri.

– Cred ca exemplul presedintelui tarii este fundamental pentru ca noi toti sa putem merge in aceasta directie. (…) Vom fi acea tara unita si puternica pe care ne-am dorit-o intotdeauna

Discursul premierului Ponta s-a incheiat in acordurile unei melodii a lui Tudor Gheorghe si sub o ploaie de confetti.

author avatar
Cristina Stefan
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger