AcasăPoliticaPonta, la parastasul baronilor PSD

Ponta, la parastasul baronilor PSD

Dupa ce i-a ignorat in weekend, premierul a dat in sfarsit ochii cu alesii locali ai partidului, care au venit la Palatul Parlamentului chipurile pentru a participa la o serie de dezbateri pe teme de administratie, infrastructura etc.

Victor Ponta a incearcat sa ridice moralul alesilor locali ai PSD

Descinderea baronilor in Capitala a coincis cu descinderea procurorilor pe proprietatile primarului Radu Mazare. O lovitura pe care pesedistii au resimtit-o din plin, panica si deznadejdea  de pana acum aplificandu-se vizibil. Potrivit unor surse din PSD, sefii de CJ-uri au profitat din plin de prezenta premierului pentru a-i reprosa acestuia, in privat, lipsa de reactie. Ca sa le inchida gura, Ponta le-a spus ca si el este o victima, dovada fiind stenogramele care au aparut in dosarul lui Adrian Duicu.

Nu vor reusi sa ne impuste pe toti

Pentru public, premierul a pregatit un discurs si mai convingator, dar care nu reusit totusi sa risipeasca atmosfera de inmormantare din sala. „Stiu ca e o perioada in care o intreaga propaganda lucreaza impotriva dumneavoastra. Si eu va zic doar sa stiti ca trebuia sa va asteptati la asa ceva pentru ca dumneavoastra sunteti votati, pentru ca dumneavoastra aveti increderea cetatenilor, pentru ca nu puteti fi batuti la vot altfel si atunci evident ca un aparat care va invidiaza, un aparat care va detesta va lucra impotriva dumneavoastra”, a afirmat Ponta, asigurandu-i insa pe baroni ca se bucura in continuare de toata sustinerea lui. „Vreau sa stiti ca pe Guvern va puteti baza, pe mine personal, ca eu ma voi mandri intotdeauna cu toti alesii locali ai partidului meu si ai tuturor partidelor, toti cei care sunt alesi de catre cetateni. Din punctul de vedere al Guvernului veti avea tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastra si pentru reprezentarea cetatenilor. Vorbeam cu Marian Oprisan, nici in 1989 nu a putut sa ne impuste pe toti, eu avem atunci 17 ani, am iesit pe strada, ca multi dintre dumneavoastra, dar cred ca nici in 2014 nu se poate intampla acest lucru”, a mai spus Victor Ponta.

Kovesi: Anchetele nu sunt politice

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca politicienii sunt intr-o grava eroare, anchetele intreprinse de institutia pe care o conduce fiind rezultatul unor sesizari sau denunturi, dupa caz. „Dosarele DNA sunt deschise ca urmare a unor sesizari venite din partea unor institutii, a unor denunturi facute de persoane fizice sau in urma unor sesizari din oficiu. (…) Nu anchetam in functie de apartenenta la un partid politic. DNA solutioneaza dosarele in baza competentei cu care este investita institutia. Nu este relevanta apartenenta la un partid sau functia publica a unei persoane”, a explicat Kovesi.

Duicu, trafic de influenta de la Palatul Victoria

Surpriza de proportii in dosarul sefului CJ Mehedinti, Adrian Duicu. Potrivit referatului intocmit de procurori, pesedistul si-a folosit functia si influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Interesant este ca traficul de influenta s-a produs, sustin procurorii, chiar in biroul lui Victor Ponta, de la Palatul Victoria. Informatie pe care a refuzat sa o comenteze, limitandu-se doar la o remarca ironica: „Sunt absolut convins ca veti primi de la procurori inregistrarile de la mine din birou”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.077 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger