AcasăPoliticaPonta, la CCR: Nu vreau sa mai vedem niciodata un conflict intre...

Ponta, la CCR: Nu vreau sa mai vedem niciodata un conflict intre presedinte si premier

Premierul Victor Ponta a ajuns, miercuri, la Curtea Constitutionala pentru a-si sustine punctul de vedere privind sesizarea legat de conflictul juridic dintre Executiv si Presedintie, referitor la reprezentarea Romaniei la Consiliul European din iunie.

Curtea Constitutionala ia in discutie miercuri sesizarea premierului Victor Ponta in care a solicitat sa fie constatata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte.

Pe 24 iunie, Victor Ponta a transmis Curtii Constitutionale scrisoarea in care il reclama pe Traian Basescu pentru faptul ca nu l-a lasat sa reprezinte Romania la reuniunea Consiliului European din iunie.

Dupa ce a participat la sedinta CC de miercuri, prim-ministrul a declarat ca face aceste reclamatii pentru viitorul presedinte al Romaniei.  „Eu am cerut CCR pentru viitorul presedinte al Romaniei, pentru viitorul premier, sa stabileasca obligatiile fiecaruia ca sa nu mai avem conflicte. Nu vreau sa mai vedem niciodata un conflict intre presedinte si premier privind Consiliul European. Cererea mea nu se refera la actualul presedinte”, a afirmat Ponta.

author avatar
Alina Costache
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger