AcasăPoliticaPonta, Iuda pentru PSD

Ponta, Iuda pentru PSD

Desi s-au scurs cateva zile de la ultima reuniune a conducerii PSD, ecoul scandalului din BPN nu s-a stins nici acum. Din contra, cu cat social-democratii despica mai mult firul in patru, cu atat li se pare mai tare ca „reforma” lui Victor Ponta miroase a tradare.

Victor Ponta, acuzat ca a vandut PSD-ul

Asa cum i-a obisnuit din noiembrie incoace,  premierul a jucat din nou pe cartea demisiei. „Daca nu acceptati modificarile propuse de mine la statut, va cautati alt presedinte”, le-a transmis Victor Ponta colegilor sai, dupa ce acestia i-au atras atentia ca amendamentul lui ar putea destabiliza partidul. In ciuda protestelor, liderul PSD nu a cedat, insistand ca social-democratii sa-si piarda atat functiile politice din partid, cat si cele administrative si din Guvern, daca sunt incuplati in dosare de coruptie. In ciuda faptului ca vicepresedintii PSD au cerut ca abuzul in serviciu, de exemplu,  sa nu fie amestecat cu luarea de mita si au batut moneda pe „prezumtia de nevinovatie” , aratand ca nu este oportun sa-i ceri primarului sau ministrului sa demisioneze pana nu se demonstreaza ca a comis faptele care i se imputa, Ponta a fost de neclintit. Situatie care le-a dat de gandit pesedistilor.

Social-democratii nu vad cu ochi buni modificarile pe care Ponta vrea sa se aduca la statutul partidului

„ Nu cred ca mai putem vorbi doar de incapatanarea lui Victor Ponta. Stie foarte bine ca o astfel de prevedere ingropa primari, presedinti de CJ-uri, ministri, lideri de organizatie. Oamenii se vor revolta, probabil ca vor pleca din partid. Ce facem, de exemplu, cu Liviu Dragnea? In cazul lui avem deja un proces, Ponta a fost martor la procesul respectiv. Aici este vorba de ceva ascuns, care nu are nici-o legatura cu <<reforma>>. La cat de indarjit l-am vazut pe Victor Ponta, cred ca suntem martori unui troc: a vandut PSD-ul ca sa-si asigure linistea”, ne-a declarat un lider local social-democrat.

Iohannis vrea un Executiv mai eficient

Aflat intr-o vizita oficiala in Polonia, presedintele Klaus Iohannis le-a vorbit jurnalistilor straini despre schimbarea actualului guvern, sugerand ca nu este deloc incantat de prestatia ministrilor lui Victor Ponta.  „Personal, cred ca Romania are nevoie de un alt guvern, mai eficient si cu o viziune pe durata mai indelungata, dar asta este alta chestiune. In ceea ce priveste mostenirea trecutului, trebuie sa pastram tot ce a fost benefic pentru dezvoltarea democratiei si ce este in interesul public, dar sa eliminam elementele care nu au functionat si pe care romanii nu le-au acceptat. Orice progres a fost deja facut in Romania ar trebui sa fie continuat, inclusiv consolidarea statului de drept si independenta sistemului judiciar”, a precizat seful statului.

[poll id=”960″]

author avatar
Adelina Ionicel
3.087 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger