AcasăPoliticaPonta isi reia, oficial, atributiile de premier. Decretul semnat joi de presedinte,...

Ponta isi reia, oficial, atributiile de premier. Decretul semnat joi de presedinte, publicat in Monitorul Oficial

La o zi dupa ce liderul social-democrat i-a trimis sefului statului o solicitare scrisa in precizand ca de joi isi doreste sa revina la Palatul Victoria, pentru a-si prelua atributiile de sef al Guvernului, presedintele Iohannis a semnat decretul care ii permite lui Victor Ponta sa isi preia prerogativele, detinute, interimar, pana miercuri inclusiv, de catre vicepremierul Gabriel Oprea.

In acest sens, joi dimineata, liderul de la Cotroceni a semnat decretul prin care se oficializeaza incetarea interimatului ministrului Oprea in fruntea Executivului, precum si reluarea atributiilor de premier de catre Victor Ponta.

Dupa ce Klaus Iohannis a semnat acest decret, documentul a fost publicat in Monitorul Oficial, astfel ca Ponta si-a reluat atributiile de sef al Guvernului.

De altfel, inca de miercuri, cand s-a aflat ca a revenit in tara, dupa ce fusese plecat in Turcia, incepand cu 14 iunie, pentru a fi supus unei operatii la genunchi, Victor Ponta a fost zarit ajungand la Palatul Victoria si mergand folosind un set de carje. Reamintim ca, in perioada in care Ponta s-a aflat la recuperare, la Istanbul, respectiv peste doua saptamani, prerogativele sale de prim-ministru au fost preluate, interimar, de catre Gabriel Oprea.

sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger