AcasăPoliticaPonta-Iohannis, in prima dezbatere la TV: De ce ati mintit pensionarii ca...

Ponta-Iohannis, in prima dezbatere la TV: De ce ati mintit pensionarii ca le tai pensiile?/V-ati lamurit cat are pensia soacra dvs?

Unul dintre cele mai urmarite, dar si mai tensionate momente ale primei dezbateri televizate la care au participat, marti seara, cei doi candidati ramasi in turul doi al scrutinului pentru Cotroceni a fost acela legat de pensii.

Intr-o prima faza, Iohannis l-a intrebat e Ponta, in cadrul dezbaterii de la RealitateaTV, „de ce a mintit pensionarii” ca le va taia pensiile, iar social-democratul a replicat spunand ca liberalul este „inconjurat de catre cei care au taiat pensiile si salariile: Predoiu, Blaga”. „Le-am spus ce veti face. Pentru ca ati mai facut-o o data”, a concluzionat Ponta.

In secunda urmatoare, candidatul ACL la prezidentiale a explicat ca, dimpotriva, in cazul in care va ajunge la Cotroceni, pensiile vor creste si nu vor fi taiate cata vreme Iohannis ar ocupa prima functie in stat. „Nu a taiat nimeni pensiile. Daca vorbim de pensii, eu vreau sa fiu presedinte ca sa avem o economie functionala. Indexarea pensiilor e obligatorie prin lege, nu vi se face un favor. Cand voi fi eu presedinte, pensiile vor creste. Nu se vor taia pensii niciodata cat voi fi eu presedintele Romaniei„, a sustinut liderul PNL.

Unul dintre momentele cel mai tensionate ale confruntarii televizate de seara trecuta a fost acela in care premierul si-a intrebat contracandidatul in lupta pentru sefia statului daca s-a dumirit in legatura cu pensia mamei sotiei sale. „V-ati lamurit cat are pensia soacra dvs.?”, a sunat intrebarea adresata de Ponta, lui Iohannis, acesta din urma raspunzand simplu: „Am spus aproximativ 300 lei„. Social-democratul a dat de inteles ca stie mai bine cum stau lucrurile in aceasta hestiune, punctand faptul ca nu exista pensii de aceasta valoare. „428 de lei. Nu exista pensie de 300 de lei in Romania. Stiti cati pensionari sunt in Romania?”, a venit replica lui Victor Ponta. Raspunsul lui Iohannis nu a fost, insa, pe masura sa lamureasca daca, intra-adevar, stie acest amanunt. „Sigur ne veti spune dvs., vad ca aveti fituicile la dvs„, s-a rezumat sa precizeze Klaus Iohannis.

Sursa foto: realitatea.net

 

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger