AcasăPoliticaPonta, interimar la Justitie. Decizie dupa o discutie cu Basescu

Ponta, interimar la Justitie. Decizie dupa o discutie cu Basescu

Seful Guvernului va asigura interimatul la Justitie, dupa ce Mona Pivniceru va demisiona din fruntea ministerului, avand in vedere ca va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala. Ponta a avut, marti, o discutie pe aceasta tema cu  presedintele Basescu.

Decizia a fost anuntata prin intermediul unui comunicat de presa, publicat pe site-ul Guvernului. „Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca ulterior sedintei de guvern de maine, 27 martie 2013, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala”, se precizeaza in document.

Dupa ce au discutat pe marginea acestei chestiuni, Ponta si Basescu au convenit ca premierul va prelua interimatul la Justitie. In urmatoarele 45 de zile, premierul urmeaza sa faca o noua propunere pentru ocupantul portofoliului Justitiei. Nu este prima data cand liderul social-democrat asigura interimatul la acest minister. S-a intamplat si anul trecut, dupa ce Titus Corlatean a ajuns ministru de Externe.

Citeste si: Mona Pivniceru, validata de Senat pentru functia de membru CCR

178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger