AcasăPoliticaPonta: Inteleg ca avem Cod de Procedura Fiscala. Adica avem caruta, dar...

Ponta: Inteleg ca avem Cod de Procedura Fiscala. Adica avem caruta, dar n-avem caii!

La o zi dupa ce Klaus Iohannis a promulgat Codul de Procedura Fiscala, in conditiile in care vinerea trecuta a respins noul Cod fiscal, premierul a reactionat, intr-o nota vadit ironica.

„Inteleg ca avem Cod de Procedura Fiscala. Nu avem Codul fiscal, dar avem Codul de Procedura Fiscala. Adica avem caruta, dar n-avem caii. Poate asa se lucreaza nemteste sau poate romaneste”, a punctat Victor Ponta.

totodata, primul-ministru si-a reiterat parerea exprimata inca din ziua in care s-a aflat ca presedintele iohannis a retrimis parlamentului, pentru reexaminare, Codul fiscal, faptul ca aceasta respingere este „o decizie 100% politica gresita”, adaugand ca acest Cod fiscal „este un document bun pe termen lung”.

Fara sa precizeze exact cum anume se va face acest lucru, respectiv prin care dintre cele trei formule disponibile, Ponta a dat de inteles ca pana in toamna Codul Fiscal ar urma sa fie adoptat. „Pana la 1 septembrie, intr-o formula constitutionala, o sa avem si Codul Fiscal si reducerea TVA-ului la 19%”, a afirmat premierul, cu precizarea ca aceasta reducere a cotei se va aplica de la 1 ianuarie anul viitor.

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger