AcasăPoliticaPonta, intalnire cu seful BERD, la Londra

Ponta, intalnire cu seful BERD, la Londra

Victor Ponta si liderul BERD

Ziua de joi a adus pentru premierul Ponta si doi dintre ministrii Cabinetului sau prilejul de a-l intalni, la sediul din Londra al institutiei, pe seful Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, despre care Guvernul precizeaza ca este unul dintre cei mai mari investitori institutionali in ‪Romania, cu aproape sapte miliarde de euro alocati, pana in prezent, unui numar de peste 370 de proiecte.

Victor Ponta si liderul BERD

„BERD a indeplinit un rol esential in procesul de tranzitie al Romaniei catre o economie de piata functionala, dupa Revolutie. Dorim ca aceasta implicare sa continue pe multiple planuri”, considera Ponta.

Astfel ca, pe langa discutiile pe care le-a avut cu preseditele Bancii, Suma Chakrabarti, seful Guvernului a prezentat „mai multe proiecte prioritare in domeniul Transporturilor, Energiei si Lucrarilor Publice, cu impact major asupra dezvoltarii regionale si a infrastructurii din Romania”, initiative care urmeaza sa fie evaluate de catre expertii Bancii, pentru a vedea, printre altele, daca sunt fezabile din punct de vedere economic.

Mentionam, totodata, ca alaturi de Ponta, la Londra s-au aflat, joi, si doi dintre ministrii din Executivul sau, care il insotesc in deplasarea din capitala Marii Britanii, respectiv cel al Finatelor, Eugen Teodorovici, si al Transporturilor, Iulian Matache.

sursa foto: Facebook/Victor Ponta

author avatar
Cristina Stefan
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger