AcasăPoliticaPonta: Inchiderea TVR nu e aplicabila. Solutia corecta - fuziunea TVR cu...

Ponta: Inchiderea TVR nu e aplicabila. Solutia corecta – fuziunea TVR cu radioul, cel mai probabil, la anul

Premierul a discutat, marti, la Palatul Parlamentului, cu directorul interimar al TVR, Stelian Tanase, despre situatia Televiziunii Publice. In opinia lui Ponta, „solutia corecta” in acest caz ar fi unirea TVR cu radioul public, pentru ca inchiderea postului nu este o varianta „aplicabila”.

Cei care pot stabili strategia salvatoare pentru TVR, in conditiile in care televiziunea publica a acumulat, in ultimii ani datorii imense, sunt Tanase si viitorii membri ai Consiliului de Administratie, ce vor fi alesi, cel mai probabil, peste o saptamana. „Strategia pentru TVR va fi stabilita de catre dl Tanase, membrii Consiliului de Administratie si comisiile de specialitate din Parlament. Eu l-am asigurat de sprijinul Guvernului pentru aceasta strategie, dar nu-i treaba mea. Este responsabilitatea celor care vor fi votati de Parlament saptamana viitoare„, a sustinut premierul.

Varianta de a uni TVR cu RRA (Radio Romania Actualitati, radioul publiv- n.r) ar putea fi aplicabila de la anul, in conditiile in care daca fuziunea s-ar face mai repede, radioul, care la acest moment nu are datorii, ar ajunge intr-o situatie dificila si nedorita, a mai punctat seful executivului. „Solutia de a inchide, pur si simplu televiziunea, nu cred ca este o solutie aplicabila, solutia corecta, care a fost aplicata in cele mai multe tari europene – cea a fuziunii televiziunii cu radioul – o vom aplica, cel mai probabil, anul viitor. Daca le unim azi n-am face altceva decat sa bagam si radioul faliment„, a explicat Ponta.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger