AcasăPoliticaPonta, in sedinta de Guvern: Sanatatea si Educatia sa mearga - cel...

Ponta, in sedinta de Guvern: Sanatatea si Educatia sa mearga – cel putin in zona salariala- in acelasi ritm

De la 1 octombrie toti angajatii din sistemul sanitar vor avea lefuri mai mari a precizat, miercuri, in sedinta de Guvern, premierul Ponta, insistand asupra faptului ca este vorba de o marire cu „25% la salariile actuale pentru toata lumea care lucreaza in sistemul sanitar”.

In contextul in care, miercuri, s-a aflat ca ordonanta guvernamentala prin care se oficializeaza aceasta masura a fost finalizata, urmand sa fie adoptata, primul-ministru i-a cerut sefei Ministerului Muncii, Rovana Plumb, sa gaseasca o solutie si in privinta indemnizatiilor asistentii sociali si a subliniat ca e nevoie ca in domeniul Sanatatii sa se continue procesul de crestere a salariilor, insa simultan cu continuarea reformelor. „Este nevoie -si sper sa am sprijin in continuare -de cresterea veniturilor celor care lucreaza in sistemul medical, (…) in paralel cu reformele importante – introducerea cardului de sanatate (…), dar cred ca mai este in continuare mult de facut. (…). Mergem (…) mana in mana: cresteri salariale cu reforme in sistem. Putem azi 25, la anul 25 si putem sa avem o anumita perspectiva”, a detaliat seful Executivului, la debutul sedintei saptamanale a Guvernului.

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a vorbit si despre situatia lefurilor profesorilor, punctand asupra faptului ar vrea sa se gaseasca variante in asa fel incat intre reprezentantii celor doua domenii sa nu existe discrepante la nivel salarial. „Al doilea lucru – si este un repros pe care mi-l asum si pe care l-am afirmat la intalnirea cu reprezentantii din Educatie: da, vreau de acum incolo sa mergem -Educatia, Sanatatea – sunt cele doua domenii nu doar de interes si de importanta nationala, dar care trebuie sa mearga impreuna. Atunci gasim solutia prin Legea salarizarii (…) in asa fel incat de fiecare data Sanatatea si Educatia sa mearga – cel putin in zona salariala- in acelasi ritm„, a explicat premierul, punctand asupra fatului ca se vrea „sa nu apara discrepante intre profesori si medici”.

author avatar
Cristina Stefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger