AcasăPoliticaPonta, in sedinta de Guvern: Romania nu aplica masuri antidemocratice - caini...

Ponta, in sedinta de Guvern: Romania nu aplica masuri antidemocratice – caini de paza, garduri electrificate

In contextul in care a fost criticat, recent, de catre ministrul de Externe ungar, pentru o declaratie facuta in privinta situatiei refugiatilor, seful Executivului a reluat – la debutul sedintei saptamanale de Guvern- subiectul privind intentia anuntata de statul vecin in privinta ridicarii unui gard la frontiera cu Romania, pentru a limita accesul unui numar mare de refugiati.

Victor Ponta a precizat din start ca institutiile autohtone au o pozitie „coordonata” in privinta posibilitatii statului de a primi migranti, in contextul crizei azilantilor. Totodata, premierul a tinut sa sublinieze ca statul roman nu ia nicio clipa in calcul sa aplice masuri contrare normelor democratice, de genul construirii unor garduri. „Spun foarte clar ca Romania nu este de acord si nu va aplica masuri antidemocratice, impotriva regulilor internationale- caini de paza, garduri electrificate si armata”, a mentionat, cu subliect si predicat, liderul de la Palatul Victoria.

Nu in ultimul rand, Victor Ponta nu s-a ferit sa catalogheze astfel de masuri drept rusinoase, in conditiile in care se vorbeste de ele in secolul XXI. „E o rusine pentru Europa secolului XXI sa recurga la metode de acum 100 de ani. Si cred ca impreuna, ca membri ai Uniunii Europene, putem sa gestionam o problema uriasa, pentru care nu era nimeni pregatit”, a insistat seful Executivului, amintind si faptul ca pozitia Romaniei in privinta refugiatilor va fi discutata in sedinta CSAT, din ziua urmatoare.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger