AcasăPoliticaPonta, in sedinta de Guvern: Ma desolidarizez de noul val care se...

Ponta, in sedinta de Guvern: Ma desolidarizez de noul val care se starneste in Romania

La debutul sedintei saptamanale a Executivului pe care il conduce si chiar in ziua in care, de la Strasbourg, s-au anuntat noile cote propuse – respectiv numarul de refugiati care ar urma sa fie alocati fiecarui stat european, premierul a reiterat faptul ca statul roman nu se poate angaja „la mai mult decat poate face”.

„Pozitia Romaniei este acea de solidaritate, de sprijin, de respectarea obligatiilor pe care le avem si de a face ceea ce putem sa facem. Capacitatea noastra este de 1.786, in conditiile in care avem deja o parte din aceste locuri, vreo 200, deja ocupate. Nu putem sa ne angajam la mai mult decat putem face (…). Mai bine sa spui adevarul si sa spui foarte clar ce poate sa faca Romania, si nu cote obligatorii, ci cote in functie de posibilitatile fiecarei tari”, a explicat seful Executivului.

Premierul a tinut, insa, sa isi manifeste dezacordul fata de o serie de pozitii exprimate public, in ultimele zile, fata de aceasta criza a refugiatilor.  „Nu imi place si ma desolidarizez de noul val care se starneste in Romania, de xenofobie si sovinism,  ca nu vrem pe nimeni din afara, sa luptam sa nu primim niciun strain in Romania. (…) Cred ca nu fac cinste Romaniei si nu ne arata o societate europeana”, a punctat seful Guvernului, declarandu-se, totodata, „rusinat” de astfel de manifestari.

S-a intamplat chiar in ziua in care, de la Strasbourg, seful Comisiei Europene anunta faptul ca, in total, vor trebui relocati 160.000 de imigranti, si nu doar 40.000 de oameni, cum se preconiza in mai acest an. Dar si in ziua in care s-a aflat ca Romania ar putea sa primeasca in total 6.351 de refugiati, respectiv 4.646 de persoane din randul celor 120.000 de noi refugiati, imigranti care s-ar adauga la numarul propus, in mai, de catre CE tarii noastre.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger