AcasăPoliticaPonta ii da replica lui Basescu: "Poate mai tace din gura cu...

Ponta ii da replica lui Basescu: „Poate mai tace din gura cu justitia, spune numai trasnai”

Premierul sustine ca nu a fost sunat de nimeni pentru a interveni in chestiuni legate de justitie si ca presedintele Basescu nu ar trebui sa mai faca astfel de comentarii. Ba chiar Ponta crede ca seful statului ar trebui „sa taca”, pentru ca „spune trasnai” legate de acest subiect.

„Vorbim asa…Nu vrea presedintele sa-i spuna? Sa-i dea la presa. Eu sunt fost magistrat, nu dau si nu primesc telefoane, dar presedintele probabil… nu degeaba il sunau pe Basescu, ca stiau ca el are puterea sa intervina pe acolo, sunau si ei la cine poate sa rezolve, la mine nu au sunat, ca eu nu ma bag. Dar ideea e urmatoarea: poate mai tace din gura domnul presedinte cu justitia, ca tot ce spune, spune numai trasnai !”, a declarat Ponta.

Seful statului a afirmat, vineri, in cadrul Congresului Avocatilor, ca „nu stie vreun dosar care sa fi fost facut la comanda”. „Sunteti avocati si cred ca v-ati saturat si dumneavoastra auzind la televizor cui i s-au mai facut dosare politice. Stiti foarte bine ca in ele nu exista nimic politic, eu nu stiu un dosar care sa fi fost facut la comanda. In schimb, stiu foarte multi politicieni care cred ca se mai poate interveni in dosare in justitia din Romania, ca se mai poate interveni la un judecator sau la un procuror”, a spus Basescu.

Presedintele a mai spus ca unii „politicieni au o restanta in evolutia mentalitatii”, cand e vorba de justitie. „Ei inca mai cred ca justitia se face cu influenta, ca se rezolva dosare cu influenta , ca aranjeaza decizii ale judecatorilor cu influenta. V-o spune un om ce traieste pe pielea aceasta intentie de trafic de influenta chiar in discutiile cu presedintele ale unor politicieni: ‘As vrea sa aranjam dosarul cutare’. Ma uit cu jena si cu un sentiment pe care n-as vrea sa-l exprim in cuvinte pentru ca sunt politicieni care n-au inteles nimic din ultimii 10-15 ani de cand incercam reforma justitiei in Romania”, a sustinut Basescu.

author avatar
eNational
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger