AcasăPoliticaPonta ia in calcul varianta limitarii mandatelor la nivel local si parlamentar

Ponta ia in calcul varianta limitarii mandatelor la nivel local si parlamentar

Primul-ministru a vorbit, vineri, dupa o intrunire a coalitiei de guvernare, despre varianta ca alesilor locali, dar si parlamentarilor sa li se limiteze numarul de mandate la doua consecutiv. „Doar prin revizuirea Constitutiei se poate face acest lucru”, a punctat Victor Ponta.

Asadar, pe modelul prezidential- seful statului avand dreptul la doua mandate de cinci ani, Ponta a lasat sa se inteleaga ca in Coalitie se va sustine, in discutiile privind revizuirea Constitutiei, intentia privitoare la aceasta posibila limitare a mandatelor pentru ocupantii functiilor publice, atat la nivel central, cat si local.

„Asa cum presedintele Romaniei poate ocupa doar de doua ori functia de presedinte, putem sa gandim in viitor ca si la nivel local si la nivel parlamentar aceasta limita de doua mandate consecutive sa fie regula”, a sustinut seful Guvernului.

Primul-ministru a vorbit, vineri, dupa o intrunire a coalitiei de guvernare, despre varianta ca alesilor locali, dar si parlamentarilor sa li se limiteze
author avatar
eNational
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger