AcasăPoliticaPonta ia calea instantei. Oprea arunca manusa la Palatul Victoria

Ponta ia calea instantei. Oprea arunca manusa la Palatul Victoria

Victor Ponta a fost trimis in judecata, in dosarul Turceni-Rovinari. Actualul premier este acuzat de fals, evaziune fiscala si spalare de bani – fapte savarsite in calitatea de avocat.

Adversarii politici il preseaza pe Victor Ponta sa demisioneze de urgenta din moment ce a fost trimis in judecata

Trimiterea lui Ponta in instanta inseamna, implicit, respingerea cererii de disjungere facuta de actualul premier. Ca urmare, Victor Ponta se va prezenta in fata judecatorilor de mana cu bunul sau prieten Dan Sova – alta ”vedeta” a dosarului Turceni-Rovinari. Odata aflata vestea, presedintele Klaus Iohannis si partidele din opozitie s-au grabit sa-i arate premierului Victor Ponta usa Guvernului. ”Situatia e din ce in ce mai problematica pentru premier, Guvern, PSD. Imaginea Romaniei are foarte mult de suferit. Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea si cei care pot veni cu solutii sa vina. Parerea mea nu s-a schimbat, cea mai simpla solutie ar fi cea pe care am propus-o si in iunie (demisia lui Ponta – n.r.)”, a dat tonul presedintele Iohannis. ”Incepand de astazi si pana cand Ponta iese pe usa Palatului Victoria pentru a pleca acasa de tot, usa Guvernului Romaniei catre lumea civilizata va ramane ferecata. Pentru a nu mai atarna la costul platit de cetatenii acestei tari, Ponta trebuie sa plece acasa”, a preluat refrenul demisiei si liberalul Catalin Predoiu. Mai barbata de fel, Monica Macovei a preferat o somatie fara inflorituri: ”Ponta, da-ti demisia! Nu mai poti fi prim-ministru”. Obosita probabil sa-i tot ceara inutil demisia lui Ponta, Alina Gorghiu si-a pus speranta in marii aparatori ai interesului national: ”Le cer astazi domnilor Oprea si Dragnea sa se disocieze de un prim-ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie si sa-i retraga sprijinul politic care il mentine in functie”. Intrat pe mana lui Traian Basescu, PMP nu s-a lasat nici el mai prejos: ”Suntem singura tara din lumea civilizata cu premier trimis in judecata pentru coruptie. Premierului unei tari nu i se aplica prezumtia de nevinovatie pana la judecata de apoi. Atunci cand premierul unei tari devine <<persona non grata>> in tarile civilizate, are o singura solutie: sa demisioneze imediat!”.

[poll id=”1092″]

Oprea se vede o solutie

Desi situatia lui Victor Ponta se complica de la o zi la alta, Gabriel Oprea nu da semne ca se va dezice de actualul premier. Si asta pentru ca, spune vicepremierul, cuvantul dat trebuie respectat.

Gabriel Oprea, dispus sa-si asume conducerea Guvernului

In opinia lui Oprea, Ponta este „un premier bun, care va deveni si mai bun”, prin urmare formatiune pe care o conduce ii va sta alaturi pana la final. Cu toate acestea, presedintele UNPR da asigurari ca nu va fugi de responsabilitate, in cazul in care va fi desemnat sa conduca Guvernul. Mai mult chiar, Gabriel Oprea promite, daca va fi sa fie, sa-si indeplineasca impecabil misiunea, asa cum a facut-o intotdeauna.  „Ca premier, as reprezenta o solutie. Acolo unde sunt, intotdeauna aduc un pic de siguranta, sunt un om serios. Sa stiti ca in toate guvernele in care am fost ne-am tinut de cuvant. In guvernul in care sunt acum, premier e Ponta. E un prim-ministru bun care isi face datoria si eu il sustin pe Ponta. Caut sa fiu serios si caut pe domeniul securitatii, aici sunt bun”, a mai declarat Oprea.

Simona Badulescu/Victor Paun

author avatar
National
1.309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger