AcasăPoliticaPonta i-a cerut ministrului Educatiei sa fie atent: Sa nu cadeti in...

Ponta i-a cerut ministrului Educatiei sa fie atent: Sa nu cadeti in capcana in care au cazut toti ministrii!

Adresandu-se actualului ministru al Educatiei, seful Guvernului i-a cerut lui Sorin Cimpeanu sa nu cada si el in capcana, asemeni predecesorilor sai aflati, la un moment dat, pe fotoliul destinat sefilor acestui domeniu, mai precis sa nu se grabeasca atunci cand e vorba de modificarea Legii Educatiei si sa faca apel din plin la dialog.

Prim-ministrul i-a mai cerut, totodata, lui Cimpeanu sa incerce sa nu transmita un mesaj de instabilitate in aceasta privinta si sa aiba cat mai mult dialog cu partile vizate de schimbari – atat cu elevii, cat si cu profesorii si parintii – inainte de a se considerat incheiat proiectul in sine. „Domnule ministru Campeanu, sa nu cadeti in capcana in care au cazut toti ministrii, o sa facem o noua lege atunci cand e toata lumea de acord – Parlamentul, presedintele Romaniei, sindicatele, profesorii, elevii, parintii – , ca am vazut ca a inceput iarasi agitatia ca iar schimbam legea”, i-a transmis seful Guvernului sefului de la Educatie, miercuri, la inceputul sedintei saptamanale de Guvern.

Solicitarea primului-ministru vine pe fondul initierii procesului public de consultare in privinta continutului noului proiect al Legii Educatiei, si a comentariilor aparute, deja, cu privire la posibilele schimbari ce pot aparea in cadrul demersului legislativ ce vizeaza invatamantului. In acest sens, premierul a vrut sa precizeze cat se poate de clar ca nu e de acord cu schimbari aduse legii, in lipsa acestor dezbateri, lasand sa se inteleaga ca e necesara o viziune moderna in acest domeniu. „Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a Educatiei pana nu sta toata lumea la masa, pana nu o gandeste pe termen lung, pana nu o facem ca in Europa sau ca in America, mai bine zis, cu gandul la viitor. (…) Toata lumea trebuie implicata, educatia e a tuturor, nu e a Guvernului, nici a Parlamentului (…) discutati cu toata lumea, trebuie facute grupuri de lucru, trebuie gandit mult„, a adaugat premierul.

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a atras atentia ca sunt domenii – cum ar fi IT-ul- in care cererea pe piata muncii e mai mare decat numarul de locuri la facultatile de profil. „Degeaba producem metalurgisti si tot felul de alte meserii pe care nu le mai cauta nimeni, toata lumea cauta IT-isti si nu avem absolventi destui”, a conchis Victor Ponta.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger