AcasăPoliticaPonta: Guvernul va da cate 12 milioane de lei pentru "cheltuieli urgente",...

Ponta: Guvernul va da cate 12 milioane de lei pentru „cheltuieli urgente”, in cele 3 judete puternic afectate de inundatii

In cadrul sedintei Comandamentului pentru situatii de urgenta, convocat miercuri, la Guvern, premierul a subliniat ca prioritare in actiunile intreprinse de echipele de interventie care au actionat in judetele afectate de inundatii sunt operatiunile de salvare a oamenilor, iar apoi a bunurilor acestora.

In acest sens, apreciind efortul celor care au intervenit in ajutorul oamenilor din zonele acoperite de ape, Ponta a anuntat ca, in sedinta de Guvern de joi, vor fi alocate cate 12 milioane de lei pentru „cheltuieli urgente” – pentru benzina, motorina si utilaje speciale de interventie, catre cele trei judete – Gorj, Valcea si Arges – in care au fost mari probleme din cauza apelor iesite din matca. „Daca sunt in alte zone necesitati (…), sa stim maine (joi-n.r) exact cum vom toate resursele financiare ca sa nu fie niciun fel de sincope in actiunile dumneavoastra”, a afirmat seful Guvernului.

Ponta a declarat, totodata, ca, daca este nevoie, va merge din nou in tara, in zonele afectate de inundatii, anuntand ca ministrul de Interne, Oprea, va merge in Valcea, iar vicepremierul Liviu Dragnea va supraveghea situatia din judetele din sud, in special in Teleorman si Dolj. „Am vazut cu ochii mei cat de greu este sa-i convingi pe oameni sa plece din casele lor. Si ii inteleg”, a declarat primul-ministru. Din pacate, viiturile au provocat moartea unui barbat, in Arges. Alte patru persoane sunt date disparute, fiind cautate si la aceasta ora.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger