AcasăPoliticaPonta explica de ce nu demisioneaza de la sefia Guvernului: Ar fi...

Ponta explica de ce nu demisioneaza de la sefia Guvernului: Ar fi o tradare!

In seara zilei in care a aflat ca procurorii DNA i-au schimbat calitatea de suspect in cea de invinuit, in dosarul Rovinari-Turceni, si la doua zile dupa ce a anuntat ca se retrage temporar de la sefia PSD, Victor Ponta a adus in discutie si varianta demisiei sale de la Palatul Victoria.

Intrebat, concret, seara trecuta, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3, daca a luat in calcul ipoteza de a renunta la fotoliul de premier, Ponta a raspuns simplu: „Sigur ca da, cum sa nu”, inainte de a aminti formula gasita in cazul partidului, respectiv o conducere interimara, si apoi de a ajunge la situatia de la Palatul Victoria.

Sustinand ca e constient ca nu e de neinlocuit, Ponta a inaintat urmatoarea ipoteza: simte ca daca ar pleca din fruntea Guvernului, ar savarsi un act de tradare la adresa celor care au crezut in USL, si au votat aceasta alianta, in 2012. „La Guvern, lucrurile stau in felul urmator: nu (…) ca sunt de neinlocuit, (…) dar sunt niste proiecte pe care le-am pus in aplicare si pe care trebuie sa fie duse la bun sfarsit. In al doilea rand, (…) eu am fost votat, impreuna cu Crin Antonescu, ca sa guvernam, (…) dar am fost si votati ca sa nu mai ajunga aia pe care i-am dat jos, adica Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomitianu, toata gasca. Pai eu daca imi dau demisia de la Guvern inseamna ca dau tara celor care au distrus-o inainte. (…) Aia ar fi o tradare a celor care m-au votat”, a sustinut premierul.

Precizarile lui Victor Ponta vin dupa ce procurorii DNA au dispus, luni, „punerea in miscare a acţiunii penale faţa de inculpatul PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, in prezent prim-ministru al Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de: – fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, spalarea banilor”, se arata in comunicatul institutiei, in care se preciza, totodata, ca „in cauza, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatului Ponta Victor-Viorel”.

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger