AcasăPoliticaPonta: Este inadmisibil ca romanii sa nu poata sa voteze. N-a fost...

Ponta: Este inadmisibil ca romanii sa nu poata sa voteze. N-a fost o dezorganizare

Premierul a anuntat, luni la pranz, de la sediul Ministerului de Externe, dupa o discutie cu reprezentantii MAE, ca nu a fost vorba de o dezorganizare, in cazul primului tur al alegerilor, ci de o „procedura care sa opreasca frauda”, in sensul ca procesul de vot a fost ingreunat ca urmare a timpului scurs pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere.

Invocand faptul ca nu isi doreste ca, in 16 noiembrie, sa mai apara probleme de genul celor inregistrate duminica seara, in special la Paris, Londra, Munchen, dar si in Republica Moldova, Ponta a anuntat ca autoritatile se vor asigura ca vor fi luate masuri. Seful Executivului a precizat, insa, ca daca situatia se va repeta in turul doi al alegerilor prezidentiale, atat ministrul de Externe, cat si echipa sa vor plati cu functiile.

Numar identic de sectii de vot cu anul 2009

„Fiecare cetatean roman, oriunde s-ar afla acesta, trebuie sa-si exercite dreptul de vot. Este inadmisibil (…) sa nu poata sa voteze. (…) In urma analizei a rezultat ca, avand un numar identic de sectii de vot cu anul 2009, prezenta la vot a fost mult mai mare. (…) Ieri (duminica-n.r) au votat 161.000 de romani, si cu siguranta unii dintre ei, la Paris, la Londra (…) nu au putut sa isi exercite dreptul de vot”, a sustinut Victor Ponta.

Marti, oficialii MAE vor avea o intalnire cu reprezentantii Biroului Electoral Central. „Toate masurile care vor fi dispuse maine de catre BEC vor avea, din punct de vedere financiar si logistic, sprijinul MAE si al Guvernului, din fondul de rezerva vom aloca toate sumele necesare pentru a aplica deciziile BEC”, a precizat Victor Ponta, adaugand ca e vorba atat de posibilitatea suplimentarii numarului de cabine de vot, cat si a personalului.

Mentionand ca intarzierile s-au datorat faptului ca oamenii au completat acele declaratii pe proprie raspundere, in care au mentionat ca nu au mai votat la alegerile prezidentiale din acest an, Ponta sustine ca nu a fost vorba despre o lipsa de organizare, in cazul votului din diaspora. „N-a fost o dezorganizare, a fost o procedura care sa opreasca frauda”, a concluzionat seful Guvernului.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger