AcasăPoliticaPonta e categoric cand e vorba de sefia Guvernului: Nu imi dau...

Ponta e categoric cand e vorba de sefia Guvernului: Nu imi dau demisia cand isi mai pune doamna Gorghiu poalele in cap

Victor Ponta sustine ca nu are de gand sa isi dea demisia de la Palatul Victoria, cel putin cata vreme are sustinerea Coalitiei.

In seara zilei in care, in urma votului dat in Comitetul Executiv National, social-democratii si-au ales seful interimar, respectiv pe cel care va prelua fraiele partidului pana la Congresul PSD din toamna, in persoana lui Liviu Dragnea, Victor Ponta, cel care, pana in urma cu aproape doua saptamani condusese partidul a lasat sa se inteleaga, intr-o interventie la postul B 1 TV, ca, odata ce formatiunea are un lider care sa se ocupe de chestiunile importante, intentioneaza sa se focuseze strict pe sefia Guvernului, si ca vrea sa-si duca pana la capat mandatul la Palatul Victoria.

Drept urmare, Ponta a dat de inteles ca nu sta sa plece urechea la solicitarile celor care ii cer sa plece din fruntea Executivului. „Eu sunt prim-ministru si nu o sa-mi dau demisia nici cand isi mai pune doamna Gorghiu poalele in cap, nici cand imi mai cere un ofiter acoperit de prin presa. Eu o sa fiu prim-ministru pana in ziua in care Coalitia – care inseamna PSD, UNPR, ALDE si Grupul Minoritatilor- ma sustin”, a precizat premierul in exercitiu.

Ce se va intampla, insa, in clipa in care Ponta nu ar mai beneficia de sprijinul formatiuniilor din alianta aflata la guvernare? Tot premierul a explicat ce va face…”la o ora” dupa ce afla un posibil astfel de verdict sumbru. „La o ora dupa ce au o solutie mai buna sau spun ‘Domne, poate nu mai e bun Ponta!’, la o ora dupa, le multumesc cum le-am multumit colegilor mei de la PSD, ne aplaudam, ramanem prieteni si mergem mai departe”, sustine seful Execitivului.

Va reamintim ca precizarile premierului au fost facute miercuri seara, in conditiile in acre in cursul dupa-amiezei aceleiasi zile PSD-ul si-a ales noul sef interimar. In cursa au fost doi candidati: Rovana Plumb, cea care, de altfel, a si asigurat interimatul cata vreme Ponta a fost in Turcia, pentru operatia la picior suferita si apoi in perioada de recuperare, la propunerea liderului de la acea vreme al PSD, si Liviu Dragnea. Acesta din urma a si castigat aceasta cursa interna.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger