AcasăPoliticaPonta, dupa anuntarea datelor INS: Romania nu a fost niciodata in recesiune

Ponta, dupa anuntarea datelor INS: Romania nu a fost niciodata in recesiune

La scurta vreme dupa ce INS a anuntat datele privind situatia economica a Romaniei, pe trimestrul III al anului in curs, premierul Ponta a facut o declaratie de presa, in care a sustinut ca discutiile in acest sens au fost doar „vorbe de campanie”, si ca Romania nu s-a aflat niciodata in recesiune.

Seful Guvernului considera ca ziua de vineri, in care Institutul National de Statistica a dat publicitatii date privind starea economiei in ultimele luni, e una buna pentru Romania, avand in vedere ca datele indica o crestere economica. „Pot sa spun ca este o zi buna pentru Romania si ma bucur ca datele puse la dispozitie in mod oficial de INS confirma optimismul nostru. E adevarat ca, in ultimele zile, fiind campanie electorala, s-a vorbit despre dezastru economic, despre recesiunea in care e Romania. Au fost doar vorbe de campanie. Mi-am dorit ca azi datele oficiale sa arate adevarul, sa arate bine, nu pentru interese electorale, ci pentru ca imi doresc ca lucrurile sa mearga bine in Romania. Se pare ca Dumnezeu tine cu oamenii buni si cu romanii„, a concluzionat seful Guvernului.

Ca urmare, Ponta a tinut sa lamureasca aceasta chestiune, sustinand ca Romania nu a fost niciodata in recesiune, nici macar tehnica. „Nu am fost niciodata in recesiune. Niciodata. A fost o estimare, rostogolita dupa aceea de oameni care nu se pricep (…) avem acum confirmarea oficiala ca (…) Romania nu a fost niciodata in recesiune, nici macar tehnica„, a insistat seful Guvernului.

Concret, Institutul National de Statistica a anuntat, vineri, faptul ca, in trimestrul III al anului 2014, PIB a fost mai mare, in mod real, comparativ cu al doilea trimestru al anului in curs, cu 1, 9 %, in timp ce fata de intervalul similar al anului 2013, cresterea a fost de 3, 2 %.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger