AcasăPoliticaPonta: DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra lui Iohannis

Ponta: DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra lui Iohannis

Fostul sef al Executivului considera ca DNA-ul ar trebui sa inceapa urmarirea penala in cazul actualului sef al statului.

Invocand indelung clamata egalitate a tuturor romanilor in fata legii, Victor Ponta e de parere ca procurorii ar trebui sa se sesizeze si in cazul liderului de la Cotroceni. <<Bun – deci acum, daca suntem toti egali in Romania si daca se respecta ceea ce s-a intamplat in cazul altora, urmeaza: 1. DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru savarsirea infractiunii de „Conflict de interese” prevazuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece „in exercitarea atributiilor de serviciu … a participat la luarea unei decizii … prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru o persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale sau de munca in ultimii 5 ani.” >>, a scris Ponta, vineri in jurul pranzului, pe contul sau de Facebook, adaugand si un extras din articolul 301, care reglementeaza conflictul de interese.

Precizarile lui Ponta vin in contextul in care presa au aparut informatii cum ca unul dintre ambasadorii propusi recent de Presedintie este fiul unui om de afaceri sibian, care a condus o companie aflata in subordinea primariei locale, pe vremea cand Iohannis era edil al orasului amintit.

Mai mult, cu acelasi prilej, fostul premier vorbeste si despre un alt pas pe care e de parere ca ar trebui sa fie facut, de aceasta data, chiar de catre liderul de la Cotroceni, in privinta controversei provind casa din Sibiu. „3. Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal si pentru fals si uz de fals, fapte comise in vederea obtinerii in mod fraudulos a unei case in Sibiu, asa cum a stabilit deja prin hotarare definitiva Curtea de Apel Brasov. Si sigur va fi solicitat de catre ANAF sa restituie suma de 600 milioane incasata fara drept ca si chirie pentru casa obtinuta in mod fraudulos”, noteaza Ponta pe reteaua de socializare.

Va reamintim ca fostul premier a intrat la randul sau in vizorul procurorilor anticoruptie, Ponta insusi anuntand, vara trecuta, dupa ce fusese audiat la DNA, ca este suspectat de conflict de interese, in privinta numirii lui Dan Sova in Guvern.

438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger