AcasăPoliticaPonta, din nou despre chestiunea refugiatilor: Lucrurile s-au transat. Romania nu e...

Ponta, din nou despre chestiunea refugiatilor: Lucrurile s-au transat. Romania nu e de acord cu cote obligatorii

Odata ce presedintele a anuntat, inca din prima zi a saptamanii, ca Romania sustine varianta unor cote voluntare – si nu obligatorii- in chestiunea refugiatilor, premierul considera ca lucrurile sunt transate. Mai mult, s-a declarat multumit de faptul ca exista o pozitie comuna a sefilor celor doua Palate, in aceasta chesitune indelung analizata la nivel europena in ultimele zile.

In conditiile in care presedintele a anuntat, seara trecuta, intr-o conferinta, faptul ca „Romania este pentru cote voluntare” si ca poate primi pe teritoriul sau un numar de 1785 de refugiati, premierul considera ca acest aspect – ce va fi discutat si in CSAT – sedinta pe care seful statului a anuntat deunazi ca o convoaca saptamana viitoare, pe 17 septembrie – este unul cat se poate de clar. „Cred ca, prin anuntul facut ieri (luni-n.r) de presedinte, lucrurile s-au transat. Si anume- Romania nu este de acord cu cote obligatorii (…). E bine ca avem o pozitie comuna”, a precizat, marti dimineata, premierul.

Klaus Iohannis a explicat, totodata, in conferinta sustinuta la Cotroceni, faptul ca locurile destinate refugiatilor sunt disponibile in sase centre de primire existente in tara. „Romania a comunicat la inceputul lunii iulie ca poate sa primeasca 1785 de refugiati, 1705 de refugiati care se afla deja in perimetrul Uniunii Europene si 80 de refugiati care vor fi relocati, adica adusi din taberele tranzitorii din afara Uniunii Europene. Astea sunt datele”, a punctat seful statului.

Totodata, presedintele a tinut sa sublinieze seara trecuta un aspect important si de natura sa ii linisteasca pe cei care aveau nelamuriri in aceasta privinta, mai exact a anuntat ca nu se constata ca pe teritoriul autohton a crescut numarul de azilanti. „In Romania nu exista niciun fel de presiune a unui val migrationist. Nu avem un aflux semnificativ de refugiati. Am cerut de la Ministerul de Interne datele comparative cu anul trecut, si cifrele sunt cam aceleasi. Nu se constata o crestere, in Romania, a numarului de refugiati. Sunt fluctuatii foarte, foarte mici”, a explicat liderul de la Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger