AcasăPoliticaPonta dezvaluie ca propunerea PSD pentru CCR nu va fi un parlamentar

Ponta dezvaluie ca propunerea PSD pentru CCR nu va fi un parlamentar

In conditiile in care in ultimele zile, dupa ce judecatorul Toni Grebla a demisionat de la Curtea Constitutionala, iar postul sau a ramas vacant, s-au vehiculat mai multe nume de posibili inlocuitori ai acestuia din urma, in cadrul CCR, liderul PSD a tinut sa faca o clarificare in acest caz.

Ca urmare, fara sa dea un nume, Victor Ponta a punctat ca propunerea social-democratilor pentru viitorul membru al Curtii Constitutionale nu va fi un reprezentant al clasei politice, respectiv nu un membru al Parlamentului. „Imediat ce se declanseaza procedura, cu siguranta vom propune o persoana, nu un om politic, adica nu un parlamentar. Vom propune o persoana care sper sa intruneasca votul intregului Senat si sa avem si la Curtea Constitutionala componenta completa”, a explicat liderul PSD.

Va amintim ca, saptamana trecuta, Toni Grebla a anuntat ca demisioneaza din randul magistratilor CCR, odata ce, intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, DNA a dispus inceperea urmaririi penale pe numele fostului senator PSD. Demisia a devenit efectiva incepand cu 6 februarie, astfel ca, de vineri incepand, completul Curtii Constitutionale este format doar din opt magistrati, si nu din noua, cum se intampla pana recent.

author avatar
Cristina Stefan
521 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger