AcasăPoliticaPonta, detalii despre rectificarea bugetara. Cat a incasat statul in plus fata...

Ponta, detalii despre rectificarea bugetara. Cat a incasat statul in plus fata decat a cheltuit!

Prezent, luni, la sedinta PSD, Victor Ponta, despre care se stie ca, de cateva zile, nu mai conduce formatiunea amintita, ci doar Guvernul, a tinut sa faca anumite clarificari in privinta rectificarii bugetare, cu o zi inainte ca Executivul sa se reuneasca intr-o sedinta speciala, pe aceasta tema.

Explicand ca este vorba despre o rectificare bugetara pozitiva, odata ce s-a constatat ca, la finele primei jumatati a anului suma cheltuielilor nu a depasit-o pe cea a incasarilor, Ponta a oferit si cifre care sa sustina aceasta concluzie. ‘Pe primele sase luni ‪‎Romania trebuia sa aiba un deficit de 13 miliarde de lei, dar pe primele sase luni are un plus de patru miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decat a incasat, ci a incasat mai mult decat a cheltuit”, a precizat seful Guvernului.

Drept urmare, premierul a explicat, in continuare, si unde anume vor merge parti din aceasta suma. ”Asta inseamna ca putem sa dam toti banii pentru dublarea alocatiilor pentru copii (…) si pentru celelalte legi (…) ma refer la diplomati, la grefieri, personalul nedidactic. Si vom mai ramane cu bani pe care speram sa ii cheltuim cat mai bine pana la sfarsitul anului”, a lamurit primul-ministru.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger