AcasăPoliticaPonta, despre proiectul de lege privind dezvaluirile din dosare: A fost ca...

Ponta, despre proiectul de lege privind dezvaluirile din dosare: A fost ca la Radio Erevan. Am dat aviz negativ

Primul-ministru a explicat, joi, cum au stat lucrurile in cazul proiectului de lege referitor la sancctionarea in cazul dezvaluirii de informatii care nu sunt publice, din dosare penale aflate in cercetare.

„A fost ca la Radio Erevan. In sensul in care Ministerul Justitiei, in urma cu opt zile, a facut punctul de vedere negativ. A fost ieri, in sedinta de Guvern, negativ. Dupa aceea eu am plecat si nu stiu ce s-a intamplat cu comunicarea. S-a agitat toata lumea, tot ca la Radio Erevan – ‘iata proba cum Ponta vrea sa distruga jurnalistii’. Dupa care seara s-a aflat ca, de fapt, am dat aviz negativ”, a explicat premierul, joi.

Desi initial pe site-ul Executivului s-a anuntat, miercuri, ca proiectul a primit aviz favorabil, ulterior s-a comunicat ca, de fapt, demersul legislativ a primit aviz negativ in sedinta de Guvern de miercuri, si ca a fost vorba despre o eroare tehnica aparuta in comunicatul cu pricina. „Dintr-o eroare tehnica, in comunicatul de presa de dupa sedinta de guvern s-a transmis informatia ca toate proiectele prezentate in sedinta de guvern au primit aviz favorabil. Pentru corecta informare a opiniei publice, mentionam ca, printre cele 37 de puncte de vedere ale Guvernului cu privire la unele proiecte legislative initiate in prezent, exista cateva care nu au primit aviz favorabil. Printre acestea se enumera si proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 286/2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetatenii care dezvaluie informatii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de catre Guvernul Romaniei”, se arata in informarea publicata pe pagina electronica a Executivului.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, o propunere legislativa initiata senatorul social-democrat Serban Nicolae, prin care se prevede, printre altele, ca persoanele care dezvaluie informatii ce nu au caracter public, dintr-o cauza penala in curs de cercetare, risca inchisoarea.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger