AcasăPoliticaPonta, despre prezidentiabilii stangii: Oprescu poate candida sau pot candida eu. S-a...

Ponta, despre prezidentiabilii stangii: Oprescu poate candida sau pot candida eu. S-a cam redus lista

Fata de lunile trecute, cand pe „lista scurta” a prezidentiabililor din partea stangii figurau mai multe nume, in contextul destramarii Uniunea Social Liberala, alianta aflata la guvernare pana in februarie, Ponta a facut o serie de precizari cu privire la variantele ramase in discutie.

Printre cei care ar putea intra in lupta pentru sefia statului, Victor Ponta i-a numit pe actualul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, dar a amintit, in cadrul unui interviu acordat Romania TV, si varianta ca el insusi sa intre in lupta pentru Cotroceni. Cand a venit vorba despre Mugur Isarescu, cel dintai mentionat de catre Ponta, premierul a parut sa excluda varianta ca actualul guvernator al Bancii Nationale sa intre in cursa pentru Cotroceni. „Acum sunt convins ca nu vrea sa candideze”, a declarat Ponta, mentionand ca Isarescu isi doreste un nou mandat de guvernator.

Cat priveste cel de-al doilea prezidentiabil, Calin Popescu Tariceanu, primul-ministru a exclus aceasta varianta, de vreme ce USL-ul nu mai exista si nu mai exista sanse sa se refaca, prin urmare, ipoteza unui tandem Ponta presedinte, fostul lider al PNL-prim-ministru, a picat. „Eu cred ca domnul Tariceanu va candida la prezidentiale, dar atata timp cat nu mai exista USL-ul, cred ca stie si domnia sa ca PSD va avea candidat (…) Cred ca nici dl Tariceanu nu vrea sa fie candidatul PSD-ului, vrea sa fie candidatul USL-ului, al PSD-ului nu cred”, a mai spus Ponta.

Ca urmare, variantele luate in calcul s-au redus la doua. „Asa incat, poate candida Sorin Oprescu, dar nu stiu sigur daca isi doreste foarte mult, sau pot candida eu. (…) S-a cam redus lista”, a sustinut premierul, la postul TV amintit.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger