AcasăPoliticaPonta, despre comandamentul Aliantei in Romania: Acum avem garantia ca nu vom...

Ponta, despre comandamentul Aliantei in Romania: Acum avem garantia ca nu vom fi singuri la granita de est a NATO

Premierul Ponta a comentat pe marginea variantei ca Romania sa gazduiasca un centru de comanda al NATO, pentru interventie rapida, in caz de pericol, urmare a discutiilor din cadrul Summit-ului NATO din Tara Galilor, pe tema situatiei din Ucraina.

Primul-ministru considera ca vestea e una pozitiva, o data pentru ca vede aceasta masura drept una in masura sa asigure securitatea Romaniei, dar si pentru ca e vorba despre o hotarare a Aliantei, ce survine unei bune colaborari la nivelul institutiilor din fruntea statului, pentru asigurarea interesului national, care a primat. „Este o veste buna. (…) A fost unul din momentele in care in loc sa ne batem intre noi (…) am pus toti umarul, am spus acelasi lucru – presedinte, prim-ministru, minstru de Externe, al Apararii si am obtinut ceva important pentru Romania – garantia faptului ca nu vom fi niciodata singuri aici la granita de est a NATO. Lucrul asta e foarte bun, dovedeste si faptul ca si in viitor trebuie sa lucram impreuna cand e vorba de interesele Romaniei”, e de parere seful Guvernului.

Totodata, premierul a declarat ca e nevoie ca si Republica Moldova sa fie ajutata, in asa fel incat „sa fie la fel de sigura ca si noi”.

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger