AcasăPoliticaPonta, despre cazul Mircea Basescu: Presedintele ar trebui sa demisioneze imediat

Ponta, despre cazul Mircea Basescu: Presedintele ar trebui sa demisioneze imediat

Premierul e de parere ca Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia. Ponta considera ca acest caz in care este implicat Mircea Basescu, fratele presedintelui, este un adevarat test care poate sa dovedeasca, intr-adevar, independenta justitiei. Dar si ca, pentru a nu arunca nicio urma de indoiala asupra activitatii institutiilor in cauza, dar si pentru a demonstra ca „justitia e egala pentru toti”, seful statului ar trebui sa renunte la fotoliul de la Cotroceni.

Inainte de toate, Ponta a tinut sa precizeze ca nu a vazut vreo implicare directa a sefului statului in cazul de santaj reclamat de Mircea Basescu. „N-am vazut o implicare directa a presedintelui Basescu, dar am vazut un caz foarte clar de trafic de influenta, realizat de catre fratele presedintelui, Mircea Basescu”, a declarat joi dimineata, primul-ministru.

Ponta vede aceasta ancheta ca pe un test pentru independeta justitiei din Romania, avand in vedere ca este investigat tocmai fratele actualului sef al statului. „Spun doar un sigur lucru:  ca e un moment in care institutiile de justitie pot sa dea, intr-adevar, marele examen al independentei. (…) Cred ca este un test pentru independenta justitiei din Romania si cred ca va trece acest test (…) trebuie sa faci dreptate intr-un caz in care e fratele presedintelui”, a mai afirmat Ponta.

Ca urmare a declansarii acestui scandal in care sunt implicat Mircea Basescu si familia Anghel, a celui supranumit Bercea Mondial, Ponta considera ca e cazul ca Traian Basescu sa demisioneze, chiar daca este un caz care „nu il acuza direct pe presedintele Basescu”. „Cred ca presedintele Romaniei, si nu doar presedintele Romaniei, ci orice presedinte al unei tari europene in fata unei asemenea situatii, tocmai pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra activitatii justitiei, ar trebui sa demisioneze imediat„, a sustinut seful Guvernului.

Va reamintim ca fratele sefului statului a reclamat faptul ca ar fi fost santajat de catre rudele lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial. Fiul si ginerele acestuia din urma sunt urmariti penal in acest dosar in care cercetarile continua. Aparatorul legal al fiului lui Sandu Anghel, Florin, a prezentat procurorilor inregistrari audio-video, despre care sustine ca ar fi concludente in acest caz.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger