AcasăPoliticaPonta, despre afilierea liberalilor la PPE: Basescu e printre sefi. Antonescu va...

Ponta, despre afilierea liberalilor la PPE: Basescu e printre sefi. Antonescu va fi printre cei ce primesc ordine

Premierul a comentat decizia PNL de a parasi grupul ALDE, al liberalilor europeni, si de a se afilia Partidului Popular European.

In acest sens, Ponta a declarat, luni seara, la Romania TV, ca in PPE actualul sef al statului, Train Basescu, „e printre sefi”, in timp ce liderul liberalilor, Crin Antonescu, fostul sau partener de la conducerea USL-ului, inainte de destramarea aliantei, va intra in randul „celor care primesc ordine”.

Primul-ministru a precizat ca la urmatoarea reuniune a PPE vor participa sefii de stat si de guvern, iar in cazul in care niciun ocupant al acestor functii nu e prezent, vicepremierul va fi cel care va reprezenta statul roman, respectiv Kelemen Hunor. „Adica ei vor fi sta la masa unde se iau decizii si tu sa stai afara sa astepti ce decide PPE pentru Romania. Traian Basescu e printre sefi, Crin Antonescu e printre cei ce primesc ordine de la sefii PPE, care vor decide ceva. El nu participa la masa, pentru ca nu are niciun fel de functie în statul roman care sa-l califice”, a precizat premierul.

Conducerea PNL, reunita luni in sedinta, a decis, cu majoritate de voturi, ca liberalii sa paraseasca grupul ALDE si sa se afilieze PPE, hotarare anuntata de catre purtatorul de cuvant al formatiunii, Cristina Pocora.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger