AcasăPoliticaPonta, deranjat de declaratiile lui Daniel Morar. "Mi-am exercitat dreptul legal"

Ponta, deranjat de declaratiile lui Daniel Morar. „Mi-am exercitat dreptul legal”

Premierul Ponta a facut o serie de precizari cu privire la motivele pentru care a facut, miercuri, nominalizarile pentru sefia Parchetelor. Ministrul interimar al Justitiei sustine ca a decis sa faca propunerile dupa ce l-a auzit vorbind pe Daniel Morar.

„Dupa tot ceea ce s-a intamplat ieri, eu am crezut in buna intentie si credinta a celor cu care am discutat, dar se pare ca domnul Morar considera ca toate unitatile de Parchet sunt ale sale, ori asa ceva nu pot sa accept. O sa continui sa fac nominalizari pentru functii care de un an de zile sunt vacante si ocupate de persoane pe care le apreciaza domnul Morar, dar eu cred ca pot fi si alte persoane (…) ”, a declarat Ponta, inainte de sedinta USL.

Premierul sustine ca la Parchetul de pe langa Inalta Curte exista o problema de stabilitate. ”Avem o problema mare de stabilitate si predictibilitate a ministerului Public prin faptul ca in acest moment conducerea este asigurata intr-un mod care nu are o sustinere in prevederile legale. (…) Eu am aplicat legea, lege pe baza caruia a fost numit si domnul Morar. (…) Domnul Morar a si facut criteriile. Vazand si aseara acea interventie, mi-am dat seama ca lucrurile merg intr-o directietotal  gresita si mi-am exercitat dreptul legal”, a mai precizat premierul si totodata ministrul interimar al Justitiei.

author avatar
eNational
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger