AcasăPoliticaPonta, de acord cu propunerea liberalilor: Gigel Stirbu pentru ministerul Culturii

Ponta, de acord cu propunerea liberalilor: Gigel Stirbu pentru ministerul Culturii

Seful Guvernului a anuntat luni, ca va trimite Presedintiei, in cursul serii, propunerea privind noul ocupant al fotoliului de ministru al Culturii, dupa demisia lui Daniel Barbu.

Ponta a acceptat nominalizarea liberalilor pentru aceasta functie – in persoana lui Gigel Stirbu. Inainte de a anunta ca va inainta propunerea PNL pentru postul ramas vacant, Ponta precizase ca i-a transmis colegului sau de la sefia Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, faptul ca si-ar fi dorit ca in fruntea ministerului sa fi ajuns o „persoana cu prestigiu cultural”, nefiind vorba de un „minister ca oricare altul”.

Deputatul liberal Gigel Stirbu, propus de PNL drept inlocuitor al lui Daniel Barbu in fruntea Ministerului Culturii si Cultelor, a fost secretar de stat in acelasi minister. Barbu si-a prezentat demisia din functie, joia trecuta, la cateva zile dupa ce declarase ca l-a surprins faptul ca, la discutiile pe marginea bugetului pentru anul viitor, a constatat ca fondurile alocate pentru evenimente culturale sunt net mai mici decat cele pentru Programul National de Prevenire si Control HIV/SIDA. “La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. (…) Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre”, spunea Barbu, ministrul Culturii la acea data.

283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger