AcasăPoliticaPonta, dat pe mana magistratilor

Ponta, dat pe mana magistratilor

ACL il acuza pe Victor Ponta ca a calcat din nou in strachinile Justitiei

ACL l-a reclamat pe Victor Ponta la CSM, dupa ce actualul premier a declarat public ca liderul PNL Klaus Iohannis ”va fi declarat incompatibil”.

ACL il acuza pe Victor Ponta ca a calcat din nou in strachinile Justitiei

Desi politicienii mioritici stiu bine ca trebuie sa-si tina gura inchisa atunci cand vine vorba despre dosare aflate pe rol, Victor Ponta nu a rezistat tentatiei de a-si lovi sub centura contracandidatul cel mai bine plasat, Klaus Iohannis. ”Rezultatul este stiut de toata lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca, pana acum, asta este practica unitara a Inaltei Curti. Deci, in toate cazurile anterioare au spus la fel”, a decretat premierul in functie, antepronuntandu-se astfel in dosarul lui Iohannis. Monumentala, gafa i-a adus lui Ponta o noua reclamatie la CSM, pe motiv de ”exercitarea unor presiuni inacceptabile asupra justitiei”. ”ACL crede ca Victor Ponta, bulversat de valul de coruptie din jurul lui si de faptul ca toate semnele arata pierderea iminenta a alegerilor, si-a intensificat declaratiile publice cu privire la justitia din Romania si declaratii publice care sa interfereze cu activitatea instantelor din Romania (…) Solicitam sa se dispuna de catre CSM verificari cu privire la afectarea independentei si impartialitatii judecatorilor investiti cu solutionarea dosarului aflat pe rolul ICCJ”, a detaliat Alina Gorghiu acuzatiile aduse lui Ponta.

Turma de penali a puterii, salvata de legea amnistiei

Nemultumiti doar cu atat, liberalii au revenit asupra controversatului proiect referitor la amnistie si gratiere, acuzand PSD-ul lui Ponta ca este partidul cu cei mai multi ”clienti” in domeniu. Concret, Mihai Voicu s-a ostenit sa verifice cati dintre deputatii puterii cu probleme in Justitie au votat, luni, impotriva solicitarii ACL de a se pune pe ordinea de zi (pentru a fi respins – n.r.) proiectul referitor la amnistie si gratiere. Constatand ca 52 dintre deputati care au votat impotriva demersului ACL (40 PSD, 7 UNPR si 5 PC) ”au probleme care merg de la situatii de incompatibilitate la acuzatii de furt calificat, abuz in serviciu si uz de fals”, Voicu a conchis ca majoritatea PSD ”va aproba legea amnistiei si gratierii” imediat dupa prezidentiale, daca Ponta va ajunge la Cotroceni.

author avatar
Simona Badulescu
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger