AcasăPoliticaPonta da startul listelor electorale ale PSD

Ponta da startul listelor electorale ale PSD

Sapat in Gorj de Liviu Dragnea, care ar da orice sa-l vada pe fostul sau sef si amic tras pe linia moarta, Victor Ponta a aranjat cu Ion Calinoiu, presedintele executiv al social-democratilor gorjeni, sa-l puna deja pe lista electorala.

Victor Ponta lupta sa nu fie tras definitiv pe linia moarta

Inainte de a afla ce viitor politic i-a rezervat noua conducere a PSD, Ion Calinoiu (presedintele CJ Gorj si lider al filialei social-democrate locle) i-a facut un ultim serviciu lui Victor Ponta punindu-l pe lista candidatilor la Parlament. ”In ceea ce ma priveste, ca optiune personala, inca nu m-am pronuntat si nu stiu daca va fi un acord sa candidez pe vreo lista la parlamentare sau locale. Nu este stabilit nimic, s-a stabilit la nivel judetean doar ca domnul Ponta va candida pe listele PSD Gorj la alegerile din toamna”, a anuntat public Calinoiu, spre ”bucuria” lui Liviu Dragnea. Ce-i drept, listele cu candidati intocmite de filiale urmeaza sa fie discutate si avizate (in starea initiala sau modificate) de catre conducerea centrala a partidului, deci de pixul lui Dragnea. La fel de adevarat este insa si ca mult mai usor este sa impiedici punerea unui candidat nedorit pe lista, nu sa-l elimini ulterior. Iar dupa cum se vede, chiar daca s-a grabit sa sape la ”temelia” gorjana a lui Ponta, Dragnea a ratat, deocamdata cel putin, blocarea accederii acestuia pe lista electorala a PSD. Concluzia: prima repriza a ”finalei” Dragnea – Ponta s-a incheiat cu scorul de 0 – 1 la pauza. Un rezultat promitator pentru fostul lider social-democrat, care insista sa spuna ca nu are intentia de a pleaca din partidul care l-a consacrat si ca vrea sa-si reinceapa ascensiunea politica tot de pe prispa  PSD.

Fostul premier a zburat cu 2,5 milioane de lei de la buget

Ca sa se ridice din nou in slavile politicii dimbovitene, Victor Ponta trebuie sa scape de ”scheletii” ascunsi in dulapuri. Sau in sertarele Palatului Victoria, dupa caz. Iar unul dintre ”scheletii” cu pricina a si aparut la iveala: este vorba despre cheltuielile facute de fostul premier in doua turnee mult comentate si contestate: cel asiatic (care a inclus statele Adzerbaijan, Kazahstan, Uzbekistan si China) si cel asiatic (Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite). Tinute sub obroc cita vreme Ponta a fost in functie, informatiile legate de costurile celor doua deplasari au fost devoalate, iar conform lor delegatia romana a cheltuit peste 1,7 milioane de lei in turneul asiatic si 930.000 de lei in raita data prin statele arabe. Culmea este ca marea majoritate a banilor (1,6 milioane plus 851.000, respectiv 2.451.000 in total) au zburat la propriu, suma reprezentind cheltuielile impuse de utilizarea aeronavei guvernamentale. O suma imensa care te pune pe ginduri cind te gindesti ca marea majoritate a romanilor abia asteapta sa le zboare demnitarii …

author avatar
Simona Badulescu
1.412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger