AcasăPoliticaPonta: Cu siguranta Iohannis va fi declarat incompatibil. Rezultatul este stiut de...

Ponta: Cu siguranta Iohannis va fi declarat incompatibil. Rezultatul este stiut de toata lumea

In opinia lui Ponta, Iohannis, actualul edil al Sibiului si prezidentiabil al Aliantei Crestin Liberale, va fi declarat incompatibil de catre magistratii Inaltei Curti. De altfel, candidatul PSD la scrutinul pentru cea mai inalta functie in stat se declara convins ca aceste va fi verdictul ICCJ, motivand faptul ca „asa au fost toate deciziile pana acum”.

Premierul considera ca decizia Inaltei Curti, anuntata luni, de a mentine data de judecare a dosarului in care ANI il acuza pe Iohannis de incompatibilitate pe 18 noiembrie, este una „foarte buna”.

Motivandu-si parerea, Ponta a explicat ca, mentinandu-se data de 18 noiembrie, respectiv termenul fixat la doua zile dupa desfasurarea celui de-al doilea tur de scrutin al prezidentialelor, se inlatura posibilitatea ca Iohannis sa se „victimizeze”. „Cu siguranta si domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, ca asa au fost toate deciziile pana acum. (…) Rezultatul este stiut de toata lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca, pana cum, asta e practica unitara a Inaltei Curti. (…) Daca ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis. (…) Asa domnul Iohannis va pierde, pe 16 noiembrie, alegerile va fi primar si ca primar banuiesc ca nu va mai fi niciun fel de presiune asupra Curtii Supreme sa dea o decizie impotriva tuturor deciziilor de pana acum”, a sustinut premierul, dupa ce plenul Camerei a luat act de demisia social-democratului Viorel Hrebenciuc.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger