AcasăPoliticaPonta confirma: va fi externat duminica, dar nu revine prea curand la...

Ponta confirma: va fi externat duminica, dar nu revine prea curand la Guvern. Oprea ii preia atributiile

Primul-ministru a confirmat, duminica in jurul orei 14, informatiile aparute in cursul diminetii, in privinta posibilitatii de a fi externat in aceasta ultima zi a saptamanii.

Asadar, Victor Ponta a anuntat, in urma cu scurt timp, pe contul sau oficial de pe o cunoscuta retea de socializare faptul ca doctorii i-au dat”ok-ul” pentru externare. Dar si ca in urmatoarea saptamana se va vedea obligat sa se lase zi de zi pe mana medicilor si a asistentelor, atat pentru controale si supravegerea evolutiei interventiei suferite la ligamentele genunchiului stang, cat si pentru schimbarea pansamentelor.

Mai mult, oferind detalii suplimentare in privinta pasilor pe care ii va avea de urmat in saptamanile de dupa aceste sapte zile ce includ vizite zilnice la clinica, primul-ministru explica, practic, faptul ca si la finele lui iunie, dar si cateva zile din luna iulie se va vedea nevoit sa se concentreze strict pe aceasta problema medicala, drept urmare nu va reveni prea curand la munca, la Palatul Victoria. „Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni”, scrie Ponta pe contul sau de Facebook.

(foto: facebook.com/victor.ponta)

Drept urmare, cum in tot acest timp Guvernul are nevoie de un sef, atributiile primului-ministru vor fi preluate, cum s-a intamplat si pana vineri, dar si cu alte ocazii in care Ponta a fost plecat din tara – de exemplu dupa ce a pierdut prezidentialele din tomana, ori cand s-a aflat dincolo de Ocean -de catre vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea.

In acest sens, Ponta a publicat pe Facebook si facsimilul solicitarii pe care o va adresa, oficial, Presedintiei, in vederea oficializarii acestei cereri ca Oprea sa preia si, in continuare, prerogativele de sef al Guvernului, incepand cu 22 iunie. „Maine (luni-n.r) dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa)”, conchide premierul.

Va reamintim ca Victor Ponta s-a operat la piciorul stang in cursul zilei de luni, 15 iunie, intr-o clinica din capitala Turciei.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger