AcasăPoliticaPonta cere verificari in Educatie. I-a fixat un termen ministrului sa vina...

Ponta cere verificari in Educatie. I-a fixat un termen ministrului sa vina cu raspunsuri

Seful Executivului i-a cerut ministrului Educatiei, in sedinta de Guvern de miercuri, sa verifice situatiile sesizate in presa, in special in ultimele zile, cu privire la abuzurile din sistemul de invatamant, si sa vina cu solutii referitor la aceste probleme.

Mai exact, Ponta i-a cerut lui Remus Pricopie sa reglementeze chestiunea fondului clasei, a meditatiilor, dar nu in ultimul rand sa fie finalizat Codul de Etica in Invatamant. Seful Executivului a anuntat ca, daca se considera ca e cazul, la verificari isi pot aduce aportul si inspectorii Corpului de Control al primului-ministru. Ministrul Educatiei are la dispozitie doua saptamani sa vina cu raspunsuri in aceste chestiuni.

„Vreau sa stabilim foarte clar ce se intampla cu meditatiile si cu toate celelalte, cu fondul clasei, vreau sa avem niste reglementari foarte clare pentru ca abuzurile sunt relevate. Nu stiu daca sunt simple exceptii sau daca nu cumva constituie o regula si o sa va rog pe dumneavoastra, personal, sa ne informati in Guvern, in doua saptamani de acum incolo, ce masuri concrete luam pe aceasta zona”, i-a transmis premierul lui Remus Pricopie.

Cat priveste Codul de Etica, reprezentantii MinisteruluI Educatiei anuntau, marti, ca ar putea fi emis pana la jumatatea lunii iunie. Demersul menit sa duca la combaterea coruptiei din sistemul educational a fost initiat dupa ce presa a semnalat, intr-o prima faza, cazul invatatoarei acuzate ca ar fi pretins bani de la parinti unor elevi, pentru cadourile de Craciun destinate profesorilor, dar si altor angajati ai Scolii 10 din Capitala. Parintii au inregistrat conversatiile cu invatatoarea, iar situatia a ajuns in atentia oficialilor din Educatie, dar si a oamenilor legii. Cazul cadrului didactic de la scoala „Maria Rosetti” a declansat un adevarat sir de dezvaluiri cu privire la probleme aparute in unitati educationale din Capitala.

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger