AcasăPoliticaPonta: Basescu e depasit

Ponta: Basescu e depasit

Victor Ponta

Premierul a formulat, din nou, o replica acida la adresa sefului statului, de aceasta data facand uz de terminologie din domeniul IT-ului.  Ponta a sustinut ca liderul de la Cotroceni e „depasit de situatie”, referindu-se la declaratiile sefului statului in legatura cu relatiile Romaniei cu China si SUA.

Victor Ponta

„Domnul Basescu e depasit de situatie. E ca un calculator din 2002-2003, nu mai poti sa pui niciun program nou pe el, ca e depasit. Statele Unite au un parteneriat strategic cu China, dincolo de schimburi comerciale si de proiecte comune. Sustin in continuare ca parteneriatul nostru in cadrul NATO si cu SUA este baza fundamentala a securitatii noastre nationale si acesta trebuie pastrat si dezvoltat. Prima parte sunt de acord”, a punctat premierul.

Continuand sa foloseasca exemplul din domeniul IT, Ponta a dat de inteles ca nu crede ca  situatia se poate ameliora, aducand in discutie si varsta sefului statului. „La partea de scris, in word, merge si domnul Basescu. Cand vorbim de lumea secolului 21, aici e depasit si nu se mai poate schimba la varsta asta. Pastram, extindem si sustinem foarte bine fundamentul parteneriatului nostru cu SUA, NATO si UE”, a mai declarat seful Guvernului.

Reactia primului-ministru a venit la scurta vreme dupa ce presedintele a declarat, la Haga, unde a participat la Summnitul pentru Securitate Nucleara, ca parteneriatul cu Statele Unite e „de neinlocuit” pentru Romania, in ceea ce priveste securitatea, si ca s-ar putea crea o confuzie, pe motiv ca s-ar ajunge la o situatie de genul „vrem cu China, vrem cu SUA”.

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger