AcasăPoliticaPonta baga sub cod rosu Delegatia Permanenta a PNL

Ponta baga sub cod rosu Delegatia Permanenta a PNL

Vremea rea si itele trase de premier i-au stricat planurile lui Crin Antonescu. Delegatia Permanenta a PNL, in care trebuiau sa fie sacrificati mai multi ministri liberali, a fost anulata.

In incercarea de a-l ajuta pe ministrul Finantelor, Victor Ponta si-a bagat coada in treburile liberalilor
Victor Ponta

Asa cum obisnuieste la fiecare inceput de an, conducerea PNL se pregatea sa se retraga in munti pentru a pune la punct strategia partidului. De aceasta data, reuniunea, care urma sa se desfasoare in perioada 1-2 februarie, se anunta a fi una speciala. Si asta pentru ca presedintele PNL, Crin Antonescu, parea mai hotarat ca niciodata sa faca o serie de schimbari importante atat la nivelul partidului, cat si in guvern. De departe, cea mai remarcabila miscare era matrasirea vicepresedintelui Daniel Chitoiu din  Executiv si inlocuirea acestuia cu Klaus Iohannis. O decizie pe care Crin Antonescu a luat-o inca din momentul in care a inteles ca ministrul Finantelor joaca in echipa lui Victor Ponta, dar pe care nu a apucat, insa, sa o puna in practica.

Planul liderului liberal a fost zadarnicit si de aceasta data, atat din cauza conditiilor meteorologice (liberalilor din teritoriu fiindu-le aproape imposibil sa ajunga la sfarsitul saptamanii la Sinaia), cat si a unor manevre executate de oamenii premierului. Cel putin asa sustin surse din PNL, care ne-au declarat ca Ponta nu este de acord cu schimbarea lui Chitoiu. ”Nu este un secret pentru nimeni ca premierul si vicepremierul Daniel Chitoiu colaboreaza excelent. Chitoiu este o piesa cheie pentru Ponta. Zilele acestea s-au purta niste discutii cu oamenii nostri din teritoriu, s-a negociat o sustinere pentru Chitoiu”, ne-a declarat un lider liberal, precizand, totodata, ca si refuzul lui Klaus Iohannis  a dat peste cap socotelile presedintelui PNL. ”La drept vorbind, Delegatia Permanenta se putea organiza si la Bucuresti. Problema este ca Antonescu si-a cam pierdut elanul”, a conchis liberalul.

[poll id=”682″]

author avatar
Victor Paun
1.618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger