AcasăPoliticaPonta anunta ca vrea sa semneze cu Tariceanu un "acord de guvernare",...

Ponta anunta ca vrea sa semneze cu Tariceanu un „acord de guvernare”, daca liderul PLR nu intra in turul II

Ponta a afirmat ca, in cazul in care Tariceanu nu intra in turul doi al prezidentialelor de luna viitoare, intentioneaza sa parafeze un acord de guvernare cu liderul Partidului Liberal Reformator.

Mai exact, a sustinut liderul PSD, luni seara, la Antena 3, intelegerea politica ar presupune ca in viitorul Cabinet sa existe, pe langa reprezentanti ai PSD, PC, UNPR, UDMR si membri al PLR, iar noul premier sa fie desemnat cu acordul tuturor acestor formatiuni. „Daca domnul Tariceanu intra in turul doi al alegerilor, vom fi niste adversari (…) cum nu a mai vazut Romania, doi oameni care ne respectam, care putem sa lucram impreuna. Daca nu, imediat dupa primul tur, vom face un acord de guvernare, care va spune foarte clar ca noul Guvern, de fapt, noul prim-ministru va fi desemnat prin acordul tuturor partidelor, PSD, PC, UNPR, UDMR, PLR, si noul Guvern va avea in compozitia sa, cu functii de ministri, secretari de stat, reprezentantii acestor partide”, a explicat prezidentiabilul PSD.

In acest sens, Ponta a vorbit despre o eventuala refacere a Uniunii Social Liberale, intr-o forma cat mai apropiata de cea initiala. „USL-ul se poate reface, intr-o forma cat mai apropiata de cea initiala, in momentul in care noul guvern, dupa 16 noiembrie, va avea nu doar programul de guvernare al USL-ului pe care l-am si tinut, va avea in componenta sa si liberalii (…) care nu vor sa fie supusii pedelistilor”, a punctat eful Guvernului.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger