AcasăPoliticaPonta: Antonescu sa se gandeasca ce s-ar fi intamplat daca i-ar fi...

Ponta: Antonescu sa se gandeasca ce s-ar fi intamplat daca i-ar fi fost amenintata sotia

Mentionand ca i se pare „intolerabil” ca presedintele tarii sa ameninte un parlamentar, si ca era nevoie de o reactie impotriva unui asemenea gest, premierul i-a cerut fostului sau coleg de la conducerea USL-ului, Crin Antonescu, sa se gandeasca la felul in care ar fi reactionat in cazul in care ar fi fost pus intr-o situatie similara.

Mai exact, ce atitudine ar fi avut liderul liberalilor, daca sotia acestuia, europarlamentarul Adina Valean, ar fi fost pus in situatia in care s-a aflat senatoarea PSD, Gabriela Firea. „Sunt convins ca fiecare dintre noi ar trebui, atunci cand face declaratii pro sau contra acestei initiative, sa se gandeasca ce s-ar fi intamplat – si ma refer aici la Crin Antonescu direct – ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost amenintata sotia domniei sale si Basescu ar fi spus: ‘Ai grija, doamna Valean, ca nu-ti mai ajunge sotul acasa’. Sunt convins ca ar fi reactionat ca si mine si ca si orice om de bun simt si de buna credinta din aceasta tara, sesizand autoritatile si institutiile statului. Sunt absolut convins ca acest lucru este necesar”, a sustinut Ponta, in ziua in care Firea a anuntat ca depune plangere penala impotriva sefului statului.

Senatoarea il acuza pe presedintele Basescu de „amenintare si santaj”, precizand ca avocatul sau a finalizat textul plangerii penale la adresa liderului de la Cotroceni, dupa declaratiile acestuia din urma, facute duminica seara, la Realitatea TV. „Avocatul meu a redactat textul plangerii penale impotriva presedintelui Traian Basescu, impotriva a doua actiuni- amenintare si santaj. Ma simt amenintata in urma declaratiilor presedintelui tarii. (…) Am tras concluzia ca domnia sa a vrut sa traga semnale la organe de ancheta ca eu si familia mea sa avem de suferit, pentru ca sunt membru al unei comisii de ancheta”, a precizat senatorul PSD de Ilfov.

„Doamna Firea mai bine se uita pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea  sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu-i atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, sustinea seful statului, duminica seara, in cadrul interviului acordat postului TV amintit.

Citeste si: Razboiul penal dintre Palate

Firea: Avocatul meu a redactat textul plangerii penale impotriva presedintelui Basescu

Firea: Nu imi dau demisia de la comisia Nana. Imi voi continua activitatea cu orice risc

Gabriela Firea, dupa ce a fost atacata de Basescu: Ma tem pentru familia mea!

Ponta: Plangere penala pentru Basescu, dupa declaratiile la adresa Gabrielei Firea

Tariceanu, reactie dupa declaratia lui Basescu: “Daca oricare alta persoana din aceasta tara ar fi facut acest lucru…”

Reactia lui Traian Basescu: Afirmatiile de astazi ale primului-ministru, in tonul declaratiilor mincinoase

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger